Cu cât s-a împrumutat Ministerul Finanţelor în luna august

| 31 aug, 14:36

Ministerul Finanţelor Publice a atras un volum de împrumuturi de 2,52 miliarde lei şi 495 milioane de euro de pe piaţa internă, în august, valoare ce reprezintă 73% din suma anunţată la începutul lunii în prospectul de emisiune.

”Licitația de ieri (27 august n.r.) a Ministerului Finanțelor Publice pentru obligațiuni cu scadența în 2023 s-a bucurat de un interes ridicat din partea investitorilor. Cererea totală a fost de 1,113 miliarde de lei, la un volum planificat a fi împrumutat de minister în prospectul de emisiune de 400 de lei.

Până în prezent a fost acoperit aproximativ ¾ din necesarul brut de finanțare din acest an, calculat cu un deficit de 91 de miliarde de lei conform rectificării bugetare din august. Nevoia de finanțare din ultimele patru luni ale anului este consistentă, estimată la 36 de miliarde de lei, ceea ce sugerează o posibilă creștere a volumelor împrumutate din piață în lunile următoare de la minimul atras în luna august. Alternativa este reducerea rezervei de lichiditate a Ministerului Finanțelor Publice", potrivit unui raport al Departamentului de Cercetare din cadrul BCR.

Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat 430 de milioane de lei, la un randament mediu de 3,25%, iar luna august s-a încheiat cu un volum al împrumuturilor atrase din piață de 2,52 miliarde de lei. Și 495 de milioane de euro tot de pe piața internă.

Citeşte şi Aproape toţi banii din veniturile bugetare sunt daţi de statul român pe pensii şi salariile din sectorul public

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ