În tenisul României nu există doar Halep

| 24 ian, 2014

Slavă Domnului că există pauza de iarnă în Liga lui Mitică, pardon… expresia a devenit un stereotip în limbajul fotbalistic autohton, ca presa să se concentreze şi asupra altor sporturi.

Dincolo de transferul lui Adi Mutu la Petrolul şi cantonamentul Stelei în Marbella, am avut ocazia să cunoaştem îndeaproape lumea tenisului, graţiei turneului de la Melbourne, iar începând cu 7 februarie ne vom delecta cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, unde România are calificaţi 22 de sportivi.

În cealaltă parte a Pământului, la Australian Open Simona Halep a luat partea leului şi avea şi de ce. Tenismana, fără discuţii cel mai bun sportiv român al anului 2013, a avut o evoluţie remarcabilă atingând faza sferturilor de finală, cea mai bună performanţă a carierei dacă ne raportăm la cele patru turnee de Mare Şlem. Rezultatul de la Antipozi o propulsează în top 10 WTA, fiind a treia româncă care intră în acest club exclusivist după Virginia Ruzici şi Irina Spârlea. Urcuşul Simonei cu siguranţă nu se opreşte aici, constănţeanca a realizat că pentru a trece în altă treaptă de viteză trebuie să facă o schimbare radicală. În ultimele două luni Halep s-a pregătit singură, fără antrenor, lucru care în tenisul actual echivalează cu un mare handicap indiferent de talentul pe care îl ai. Decizia angajării unui nou tehnician imediat după înfrângerea din sferturi este binevenită mai cu seamă că vorbim de un antrenor consacrat - Wim Fissette, omul care s-a ocupat de Kim Clijsters şi Sabine Lisicki.

Omul zilei este însă Horia Tecău, ajuns în finala de dublu mixt alături de indianca Sania Mirza. Perechea Tecău - Mirza a trecut în penultimul act de cuplul australian Matthew Ebden - Jarmila Gajdosova. Turneul de la Melbourne îi prieşte jucătorului român, este a doua finală la Antipozi după victoria din 2012, când o avea ca parteneră pe americanca Bethanie Mattek-Sands. Tecău este cel mai constant jucător român de la Andrei Pavel încoace, cu rezultate excelente între 2010 şi 2012 când a făcut pereche cu suedezul Robert Lindstedt şi a fost la un pas de cucerirea Wimbledon-ului, performanţă reuşită în vremea junioratului împreună cu Florin Mergea. Constănţean ca şi Simona, Horia este un specialist al jocului de dublu unde a câştigat 16 turnee, atât la masculin cât şi în proba de mixt, cea mai bună clasare obţinând-o în august 2012, locul 5 mondial.

Nu este singura coincidenţă între cei doi sportivi români născuţi şi crescuţi la malul marii, amândoi au ştiut să-şi gestioneze la maxim calităţile. Horia s-a axat exclusiv pe probele de dublu şi nu a greşit; şi-a pus în valoare calităţile fizice şi jocul serviciu-voleu, reuşind să se impună drept unul dintre cei mai respectaţi jucători. “Când îl ai pe Horia la serviciu, ce poţi să mai ceri?”, declara zilele trecute Sania Mîrza.

Horia şi Sania trebuie să se concentreze la maxim pe şansa unică pe care au sâmbătă dimineaţă. Deşi la casele de pariuri pleacă ca outsideri în faţă cuplului Daniel Nestor - Kristina Mladenovici (Canada/Franţa), favoriții noștrii au toate atuurile de partea lor - experienţa, dorinţa de a câştiga un Mare Şlem, Mirza a fost doar finalistă (Roland Garros, 2011) şi mai ales publicul. În Australia trăieşte o comunitate importantă de români, ce să mai vorbim de indieni, însă şi de acasă Horia va fi susţinut puternic, chiar dacă ora este una nepotrivită, 05:00 AM.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ