Din vară, România va fi gazda unui turneu WTA

| 04 feb, 2014

WTA a confirmat, în această după-amiază, printr-un update făcut în calendarul oficial al sezonului 2014, că România va fi gazda unui turneu WTA începând cu această vară.

Astfel, licența turneului de la Budapesta a fost transferată Federației Române de tenis, care va organiza un eveniment din categoria International, în perioada 7-13 iulie. Deocamdată, informația nu este confirmată de alte surse, potrivit treizecizero.ro.

Turneul apare în calendarul WTA actualizat pe 2014, cu denumirea Bucharest Open. Nu este clar dacă acesta va fi și numele oficial al competiției. Conform informației de pe site-ul oficial al WTA, premiile totale ale competiției de la București vor fi de 250.000 de dolari. Suprafața va fi zgură, iar tabloul va fi de 32 de poziții. Tot 32 de locuri vor fi rezervate și pentru calificări, în vreme ce turneul de dublu va avea 16 locuri.

Simona Halep este campioana en-titre de la Budapesta 2013, unul dintre cele șase titluri reușite de Simona anul trecut. Rămâne de văzut dacă ea va putea să vină să joace acasă, în condițiile în care București este în săptămâna imediat de după Wimbledon. Din același motiv, e de așteptat ca numărul jucătoarelor din Top 20 să fie restrâns. În schimb, turneul va însemna o șansă enormă la puncte WTA importante pentru tinerele jucătoare din România, pentru că ele, cel mai probabil, vor beneficia de wild-card-uri pe tablou și în calificări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ