Încă un tânăr rănit la COLECTIV a murit, după cinci luni. Avea doar 21 de ani

| 14 mar, 13:47

Unul dintre tinerii răniţi în urmă incendiului din Colectiv a decedat luni, acesta fiind internat la spitalul Floreasca.

Radu Sienerth era ultimul dintre răniţii internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, iar potrivit medicilor starea să s-a înrăutăţit în ultimele zile. Este vorba despre un tânăr de doar 21 de ani, din Petroşani.

Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, declara pe 2 martie pentru Agerpres că prognosticul în cazul pacientului rănit în clubul Colectiv, care este încă internat în unitatea medicală, rămâne rezervat.

„Din punctul de vedere al leziunilor de arsură aş spune că nu mai contează. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru – el era decedat la internare – a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o mulţime de complicaţii chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicaţiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsură complexă, însă am reuşit să trecem peste ele cu eforturi mari. El lupta şi noi luptăm, dar este prematur să putem trage o concluzie. A avut şi perioade mai bune şi perioade mai puţin bune. Pacientul se alimentează. Prognosticul, că în cazul oricărui bolnav ars grav, rămâne rezervat până la externare”, afirmă pe 2 martie Ioan Lascăr.

În urmă incendiului din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv şi-au pierdut viaţă 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi.

Tânărul studia la ASE Bucureşti, la Marketing, luase parte la programul de Internship al Guvernului României, făcând practică la Ministerul Economiei. Conform presei locale, el este fiul fostului şef al minei Livezeni, Ioan Sienerth, şi fusese internat după tragedia din Colectiv cu arsuri grave, inclusiv ale căilor respiratorii.

Radu Sienerth (21 de ani) se afla în Clubul Colectiv din Bucureşti împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a izbucnit incendiul devastator. Cei doi, aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă al treilea, Radu, a fost trântit la pământ şi suprins de flăcările ucigaşe.

El a fost operat de urgenţă imediat după tragedia din Colectiv, însă starea lui a rămas în continuare gravă, iar pe 14 martie 2016 a încetat din viaţă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ