Începutul ultimului an pentru Băsescu

| 06 ian, 2014

Traian Băsescu lasă în urma sa o țară pustiită, dezbinată, iar acest lucru nu i se pare suficient. Vom vedea acum, în ultimul său an de mandat, ceea ce istoricii au denumit „tactica pământului pârjolit”.

Traian Băsescu a intrat în ultimul său an de mandat. Din nefericire pentru multe milioane de români, Băsescu nu va sprinta către linia de finish, ci va face tot posibilul să-și lase încă o dată amprenta asupra acestei țări, sabotând proiectele USL de fiecare dată când va avea ocazia.

Sfârșitul ultimului mandat de președinte al lui Traian Băsescu va însemna pentru România, dacă vom avea puțin noroc, finalul unei decade caracterizată cel mai bine prin conflict. Băsescu nu a fost un președinte în sensul real al Constituției, nu a fost un arbitru, un factor de unitate al societății românești, ci a reprezentat întruparea scandalului. Principala sa pasiune a fost crearea de clivaje, inventând tot felul de inamici și pornind lupte care au scindat societatea, obligându-i pe români să se situeze de o parte sau de alta a baricadei. Mogulii, omul gras cărat în spinare de omul slab, acestea sunt creațiile unui președinte ghidat în viața sa politică de expresia „dezbină și cucerește”.

Băsescu lasă în urma sa lacrimi. Lacrimi prezidențiale, dar mai ales lacrimile poporului de care nu i-a păsat mai deloc. Din punct de vedere matematic, cei 10 ani în care a domnit, deoarece astfel s-a comportat, ca un domnitor, țara fiind propria-i moșie, n-au fost deloc cu plus, ci cu foarte multe minusuri. Minusuri la salarii, minusuri la pensii, minusuri la asistență socială, minusuri la numărul de locuri de muncă, iar acolo unde putem vorbi de plus, e vorba de TVA, de alte taxe și impozite, sau de averile celor care au stat în preajma sa.

Tot cu un mare plus am putea caracteriza și averea familiei Băsescu. Nu știu cu ce se ocupa Ioana, fiica cea mare a președintelui, în urmă cu 10 ani, dar știu că acum e notar și își permite lejer un împrumut de peste 1 milion de euro, pentru a-i cumpăra tatălui său câteva sute de hectare de teren agricol. De la moșia numită România, Băsescu se va retrage pe o moșie ceva mai mică, Nana.

Rănile pe care Traian Băsescu le lasă în urma sa nu se vor vindeca prea curând. Puțini mai sunt cei care le-ar putea bandaja, asta pentru că președintele a încurajat, sau mai degrabă a gonit, public medicii să plece din țară. Cel mai mare exod al românilor în străinătate a avut loc în timpul celor două mandate ale sale.

Băsescu lasă în urma sa o țară pustiită, dezbinată, iar acest lucru nu i se pare suficient. Vom vedea acum, în ultimul său an de mandat, ceea ce istoricii au denumit „tactica pământului pârjolit”. Diferența este că dacă domnitorii români aplicau această tactică împotriva invadatorilor străini, Băsescu o aplică împotriva adversarilor săi politici, preferând să distrugă orice șansă la reconstrucție, doar pentru a le minimiza acestora șansele de reușită.

Trist să fii președinte pentru două mandate consecutive, iar la finalul acestora să nu te poți lăuda cu un singur lucru pe care l-ai construit, în schimb să fie nenumărate exemple de lucruri pe care le-ai distrus. În acest context, cum poate vorbi Traian Băsescu de proiecte de viitor pentru țară? AMR...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 ian, 2014
Adrian
Mare analisti Ciprian asta
dar as fi curios sa vad ce va scrie de Nastase enspe' case. Va fi elogios si pupincurist sau recunoscator si uituc, aceasta e intrebarea.
06 ian, 2014
barbu
salutare
draga Ciprian,de atata viziune si analiza pertinenta! o sa-ti cada ochelari pe barba!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ