De ce se antepronunță BNR în cazul Ioana Băsescu?

| 30 noi, 2013

Distinsul Adrian Vasilescu, experimentatul consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a făcut presa obedientă președintelui Traian Băsescu să freamăte de satisfacție.

Deși vestea că la BNR s-a decis ca o comisie să execute un control de conformitate la CEC Bank, privitor la modul în care a fost analizat și s-a aprobat dosarul de credit al Ioanei Băsescu, credit care a permis achiziționarea a 300 de ha de teren agricol la Nana. Deși în toată presa au existat speculații, critici și luări de poziție tocmai în legătură cu faptul că, aparent, CEC ar fi supraevaluat proprietatea care stă garanție pentru creditul de un milion de euro, procedură ne-uzuală în sistemul bancar, unde se merge din rațiuni de precauție pe subevaluarea garanțiilor, consilierul BNR și-a exprimat convingerea că acordarea creditului și contractul în baza căruia a acționat CEC ar fi în regulă.”Cred că toate lucrurile sunt în spiritul și litera legii. Am vocație de jurist și știu să citesc un contract. Nu mi se pare nimic în afara legii, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR.

Această luare de poziție, intens mediatizată de mass media favorabilă lui Traian Băsescu, are însă o hibă fundamentală, mai ales făcând referire la ”vocația de jurist” a distinsului consilier. Cu tot respectul de rigoare pentru părul alb al domniei sale, dacă tot invocă o astfel de vocație și în același timp și din respect pentru efortul și opinia profesională a colegilor săi din numita comisie, Adrian Vasilescu ar fi făcut o alegere mult mai bună dacă s-ar fi abținut de la astfel de comentarii făcute înainte ca echipa de control să-și spună verdictul. Ca persoană particulară, Adrian Vasilescu poate să dea orice interviuri dorește, în care să se exprime pe orice temă crede de cuviință. Consilierul Guvernatorului BNR, însă, nu se cade să se antepronunțe pe un subiect în legătură cu care însăși BNR a demarat un control al cărui verdict îl vom afla, oficial, cel mai probabil abia după 9 decembrie. O astfel de antepronunțare, din partea cuiva cu vocație juridică, este cel puțin o stângăcie care ar putea sugera că membrii distinsei comisii de control au fost trimiși la CEC doar să se afle în treabă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 noi, 2013
nume
pamant
Ce bine ca avem ce comenta,cum misca in front presedintele se gasec niste obsedati sa comenteze,sa faca comisii de control si cate si mai cate,obsesiile trebuie tratate,iar comisiile de control ar fi benefice daca ar controla pe toti parlamentarii,primarii,alesii locali,ca nu stiu cum se face ca toti se pricopsec numai cand se gandesc sa devina functionari publici,gandul ii umple de bani,bijuteri,colectii de parca toti sunt descedentii bogatilor lumii.
30 noi, 2013
Kalymera
sunteti f penibili si nesimtiti .udrea si basescu .veti fi taxati cu prima ocazie .
30 noi, 2013
CEZARA
noi nu vrem pamint
un aranjament murdar si o spalare de bani basescu si Leana din Plescoi.sa va fie rusine .
30 noi, 2013
Hotie
Hotie
....si iar Hotie ! N-o sa se faca nimic in cazul acesta ! Desi e foarte trist acest lucru, dar asta e Romania, mi-e jena de ceea ce se poate intampla, e strigator la cer ! Daca eu as merge sa "iau", nu 1 milion E, 10000 doar ,de la CEC, iar garantia sa fie produsul/terenul cumparat de acei bani, garantat 100% ca nu mi-ar acorda acest credit, ce sa mai vorbim de 1000 000 E ....
30 noi, 2013
divers
corect
bravo, o observatie pertinenta.
ar fi bine ca si cei care au raspunderi sa isi faca treaba onest ... dar realisti fiind, slabe sanse.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ