Cinteză: Creditul i s-a acordat Ioanei Băsescu în condiţii de respectare a normelor interne ale CEC Bank

| 09 dec, 2013

CEC Bank i-a acordat creditul Ioanei Băsescu în condiţii de respectare a normelor interne ale instituţiei bancare şi a normelor de prudenţă ale Băncii Centrale, a declarat, luni, şeful Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

"Comisia a fost, în general, interesată de activitatea desfăşurată de CEC Bank în perioada de după 2011. La lucrul acesta se răspunsese şi printr-o adresă semnată de domnul guvernator (Mugur Isărescu - n.r.). A fost interesată de concluziile raportului de supraveghere care, azi de dimineaţă, a fost depus la BNR şi concluzia respectivă a fost comunicată acţionarului băncii, urmând ca în următoarele 2-3 zile să furnizăm comisiei, în măsura în care legislaţia ne va permite, aspecte legate de concluziile la care a ajuns BNR în controalele care s-au făcut la CEC în ultimii doi ani. Concluzia raportului este că acest credit s-a acordat în condiţii de respectare a normelor interne ale CEC şi a normelor de prudenţă ale BNR", a spus Cinteză, la finalul audierii sale în cadrul Comisiei de buget-finanţe din Senat.

Membrii Comisiei de buget-finanţe din Senat, care anchetează activitatea managerială a CEC Bank, au audiat luni mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei, printre care şi preşedintele CEC, Radu Gheţea.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a decis să îl cheme din nou la audieri miercuri pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ