Update: Radu Gheţea a invocat secretul bancar la comisia de anchetă şi va fi chemat din nou

| 09 dec, 2013

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a venit, luni, la Comisia de buget-finanţe din Senat, unde este audiat în legătură cu activitatea managerială a instituţiei pe care o conduce, în urma unor subiecte de presă, printre care şi creditul de un million de euro luat de fiica preşedintelui Traian Băsescu. Pe lângă Gheţea vor fi chemaţi la audieri şi directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Update 1. Comisia de buget-finanţe a Senatului a decis să îl cheme din nou la audieri miercuri pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, au declarat pentru Mediafax surse din comisie. Audierea lui Radu Gheţea luni în comisie a durat două ore şi s-a desfăşurat cu uşile închise.

Conform surselor citate, la unele întrebări Radu Gheţea a invocat legea secretului bancar.

La şedinţa comisiei nu au participat reprezentanţii PDL.

La începutul şedinţei, la care presa a avut acces, preşedintele Comisiei de buget-finanţe, Cosmin Nicula (PSD), a declarat că se doreşte ca, prin aceste audieri, să se clarifice conformitatea activităţii băncii şi regulile procedurale prevăzute în Statutul CEC, precum şi dacă au fost respectate reglementările de supraveghere şi confidenţialitate ale BNR, urmare a ultimelor evenimente de pe posturile de televiziune.

Nicula a menţionat că declaraţiile de presă pot fi făcute înaintea începerii audierilor şi după finalizarea acestora.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe, Iulian Dumitrescu, a declarat că la comisie au fost depuse, din data de 3 decembrie, un raport privind activitatea CEC Bank, de la preşedintele Radu Gheţea, precum şi o informare de la Banca Naţională a României, tot la solicitarea comisiei.

 

Update 2. Şeful CEC, Radu Gheţea, a refuzat să răspundă întrebărilor comisiei legate de creditul Ioanei Băsescu, invocând secretul bancar. Şedinţa Comisiei de buget-finanţe din Senat care anchetează activitatea CEC Bank se desfăşoară cu uşile închise, scrie RomâniaTV.net.

"Suntem în cvorum de şedinţă, 8 membri din 11. Menţionez că avem 3 colegi care lipsesc, doi de la PDL, care au anunţat deja că nu vor participa la lucrările comisiei de anchetă şi reprezentantul PP-DD. Astăzi de la ora 11,00 avem invitat pe domnul Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. De la ora 12,30 invitat este domnul Nicolae Cinteză, director al Direcţiei de Supraveghere din Banca Naţională a României, iar de la 13,30, domnul Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru de Finanţe", a declarat Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei, la începutul audierilor.

În cadrul întâlnirii de luni a comisiei va fi citit şi raportul BNR în privinţa creditului acordat de CEC Ioanei Băsescu, iar concluziile Comisiei vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat până cel târziu în data de 18 decembrie Biroului Permanent al Senatului.

"Vom începe audierile luni dimineaţă, la ora 11,00, cu Gheţea, continuăm cu Cinteză şi terminăm cu Chiţoiu", a declarat vineri   preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului, Cosmin Nicula, conform Agerpres.

El a adăugat că şi în zilele următoare vor avea loc audieri, membrii Consiliului de Administraţie al CEC fiind aşteptaţi la Comisia de buget-finanţe a Senatului în data de 10 decembrie.

"Calendarul ulterior, în funcţie de ce vom analiza în cursul zilei de luni, va fi următorul: Radu Gheţea - ori de câte ori va fi nevoie pentru comisie, Daniel Chiţoiu - ori de câte ori va fi solicitat de către comisie, membrii Consiliului de Administraţie şi de acordare a creditelor de la CEC, în zilele de marţi şi miercuri", a precizat Nicula.

Concluziile Comisiei vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat până cel târziu în data de 18 decembrie Biroului Permanent al Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ