Daniel Chiţoiu: MFP sprijină activ construirea unui climat favorabil investiţiilor din România

| 10 dec, 2013

Ministerul Finanţelor Publice sprijină activ, şi prin iniţiativă legislativă, construirea unui climat favorabil investiţiilor din România, inclusiv prin intermediul pieţei de capital, a afirmat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, cu prilejul unei întâlniri cu o delegaţie a Bursei de la Londra (London Stock Exchange).

În acest sens, ministerul se va implica în mai multe grupuri de lucru cu reprezentanţi ai bursei, ai ASF, care vor viza asigurarea unui climat favorabil investiţiilor străine în România, atragerea de surse de capital prin piaţa de capital ca alternativă la creditarea de către băncile comerciale şi, în general, adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru stimularea sectorului privat.

La rândul lor, membrii delegaţiei Bursei de la Londra au subliniat că investitorii văd un potenţial enorm în această zonă, prin urmare pregătirea din timp a următoarelor listări ar putea aduce beneficii substanţiale Guvernului şi companiilor de stat care vor fi listate. 

Membrii delegaţiei s-au arătat dispuşi să construiască împreună cu oficialii români un cadru strategic de colaborare pentru a putea atinge cu succes obiectivele stabilite în cadrul procesului de privatizare a companiilor.

Potrivit unui comunicat al MFP, întâlnirea a avut loc în contextul recentului succes internaţional al listării companiei Romgaz şi a interesului deosebit manifestat de investitorii străini pentru sectoare româneşti cu potenţial investiţional (energie, transporturi, agricol), precum şi în contextul în care în anul 2014 vor fi listate o serie de companii de stat, în special din domeniul energiei (Hidroelectrica, Electrica, Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara).

Pe agenda discuţiilor, s-au regăsit o serie de subiecte de interes, precum definirea şi implementarea unei strategii pentru următoarele privatizări, atragerea de noi investitori cu suportul Bursei de la Londra, precum şi expunerea media a României faţă de comunitatea financiară internaţională.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, Daniel Chiţoiu a dat asigurări că reformele structurale vor continua aşa cum au fost convenite cu partenerii internaţionali ai României.

În plus, ministrul Finanţelor Publice a mulţumit membrilor delegaţiei pentru suportul pe care Guvernul României l-a primit în cadrul procesului de listare a companiei Romgaz la bursa londoneză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ