Ministerul Finanțelor a împrumutat luni 400 de milioane de lei de la bănci

| 12 mai, 2014

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat luni 400 de milioane de lei de la bănci, prin obligaţiuni cu scadenţa reziduală la trei ani, la un randament mediu de 3,95%.

Emisiunea de obligaţiuni (MFP a redeschis practic o emisiune de obligaţiuni pe 10 ani, din iunie 2007 - n.r.) a avut o valoare totală de 400 de milioane de lei, iar băncile au depus oferte de 1,6 miliarde lei.

Licitaţia va fi urmată, marţi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, prin care Trezoreria vrea să împrumute 60 de milioane lei, la acelaşi randament.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi de 3,445 miliarde de lei de la băncile comerciale, în luna mai, din care 3,1 miliarde de lei prin şase licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ