Bugetul de stat pentru război va fi finalizat pana pe 16 mai 2014

| 18 mar, 2014

Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa elaboreze un nou proiect de buget de stat pentru razboi, valabil in perioada 2014-2017. In acest sens, a solicitat ministerelor, autoritatilor centrale si administratiilor finantelor publice judetene, toate datele necesare.

Termenul stabilit pentru transmiterea acestora este 24 martie 2014, iar data finalizarii tuturor lucrarilor referitoare la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru razboi este 16 mai 2014, se arata intr-un raspuns al Ministerului Finantelor transmis la solicitarea HotNews.ro. Potrivit acestuia, au fost transmise solicitari catre toate judetele.

În presa centrala si locala au aparut informatii potrivit carora mai multe judete trebuie sa se mobilizeze pentru intocmirea unor bugete de razboi. Aceste informatii au aparut chiar in perioada in care a luat amploare conflictul din Ucraina. Insa, reprezentantii Ministerului Finantelor spun ca este vorba de o simulare, iar bugetul de razboi este realizat din patru in patru ani.

"Totodata, precizam ca bugetul pentru razboi este un buget de cheltuieli si nu face parte din bugetul general consolidat fiind numai o simulare. Mentionam, in acelasi timp, ca bugetul de stat pentru razboi este conceput ca un scenariu financiar ipotetic aplicabil unor situatii de mobilizare sau razboi", precizeaza Ministerul Finantelor.

Noul proiect al bugetului de stat pentru razboi valabil in perioada 2014- 2017 va fi prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de catre Ministerul Finantelor.

Potrivit Ministerului Finantelor, incepand cu data de 10 ianuarie 2014  au fost demarate procedurile  tehnice privind elaborarea proiectului bugetului de stat pentru razboi.

Potrivit datelor din arhiva ministerului, Ministerul Finantelor Publice a mai elaborat si prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii spre aprobare bugete de stat pentru razboi, documente clasificate potrivit legii. Astfel, in anul 2011 a fost elaborat Bugetul de stat pentru razboi, valabil in perioada 2011-2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ