Ministerul Finanțelor: Nu se introduc noi taxe și impozite în 2014

| 23 dec, 2013

Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere sub nicio formă introducerea de noi taxe şi impozite sau majorarea celor existente, precizează un comunicat al MFP, ca reacție la variantele vehiculate în ultimele zile în mass-media.

Mai multe publicații au scris că veniturile nerealizate ca urmare a amânării introducerii accizei de 7 eurocenţi la carburanţi vor fi asigurate prin introducerea de noi taxe şi impozite.

Principala sursă de echilibrare a veniturilor, în urma amânării introducerii accizei la carburanţi, o reprezintă îmbunătăţirea colectării veniturilor, care se află pe trend crescător, se arată în comunicatul MFP remis Agerpres.

Potrivit MFP, impactul bugetar efectiv al amânării introducerii accizei la carburanţi va putea fi cuantificat în luna iulie, în funcţie de evoluţia economiei româneşti şi a încasărilor bugetare în primul semestru din 2014.

Autorităţile de la Bucureşti trebuie să adopte măsuri pentru a compensa scăderea veniturilor ca urmare a amânării cu trei luni a majorării accizei la combustibili, în vederea atingerii ţintei de deficit de 2,2% din PIB, a arătat, luni, Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI în România.

Semnarea bugetului pe 2014 de către preşedintele Traian Băsescu este un pas bine venit. Pentru atingerea ţintei de deficit de 2,2% din PIB vor trebui adoptate măsuri pentru a compensa scăderea veniturilor ca urmare a amânării majorării accizei la combustibili cu trei luni. Autorităţile au cerut să discute astfel de măsuri cu staff-ul FMI în luna ianuarie în vederea combinării primei şi celei de-a doua revizuiri a programului economic susţinut de acordul stand-by. O misiune a FMI este programată să ajungă la Bucureşti în luna ianuarie”, arată Tolosa.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în 19 decembrie, într-o conferinţă de presă, că a promulgat bugetul de stat pentru anul viitor în condiţiile în care Executivul a fost de acord cu amânarea, pentru trei luni, a intrării în vigoare prevederilor privind majorarea accizei pe carburant - motorină şi benzină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ