Basescu și hoții din curtea proprie

| 15 ian, 2014

Traian Băsescu a năruit în seara zilei de 14 ianuarie orice speranță pe care românii o mai nutreau pentru un an 2014 dacă nu mai liniștit, măcar mai puțin marcat de petardele și fumigenele lansate de la Palatul Cotroceni.

Cu forțe împrospătate de vacanța de Sărbători, Traian Băsescu a ieșit în prima sa alocuțiune de anul acesta ca să dea de toți pereții cu majoritatea USL-istă și liderii săi. Nimic nu-i convine președintelui: nici proiectul de revizuire a Constituției, nici legile trimise spre promulgare de către Parlamentul României și nici acciza pe combustibil. Dar ceea ce îl preocupă cel mai tare pe Traian Băsescu este situația Justiției și a statului de drept.

Profitând de vizita Victoriei Nuland la București și de proiectul de rezoluție adoptat de comisia LIBE a Parlamentului European, Traian Băsescu s-a lansat într-o adevărată tiradă împotriva majorității USL-iste care, chipurile, ar fi interpretat eronat semnalele transmise de către partenerii externi ai României. Conform președintelui, aceștia ar fi atras atenția că ”România e cu un picior în prăpastie” în privința statului de drept și ar fi cerut majorității USL să se potolească cu încercările de a-și subordona justiția și a-i călca independența în picioare.

Lăsând la o parte că nimeni în afara lui Traian Băsescu nu a auzit-o pe Victoria Nuland să spună asemenea enormități și că nu mai departe de acum două zile CSM a dat o decizie în care spunea clar că independența justiției nu a fost încălcată, este firesc să ne întrebăm ce l-ar îndreptăți pe șeful statului să se erijeze în apărătorul statului de drept. Sigur, prin funcția pe care o deține, Traian Băsescu este chemat să vegheze la respectarea independenței justiției și la buna funcționare a instituțiilor din sfera acesteia. Dar sunt nenumărate exemplele în care președintele a încălcat public această obligație. Să ne aducem spre exemplu de telefoanele date procurorilor, sau de cazurile în care Traian Băsescu și-a permis să dea indicații prețioase instanțelor, începând chiar cu Curtea Constituțională. De altminteri, în același discurs de marți seară, năravul președintelui de a se băga peste justiție și a încerca să influențeze hotărârile judecătorilor a ieșit din nou la suprafață, Traian Băsescu creionând încă de pe acum cam cum ar trebui să sune avizul pe care CCR îl va avea de dat pe proiectul de revizuire al Constituției.

Simțind că legitimitatea sa în postura de campion al justiției este la cote de avarie, Traian Băsescu a încercat singur să ne ofere un argument: ”Încerc, prin bătălia pentru independența justiției, să răspund la ceea ce au nevoie cei care au fost furați și nu la nevoile celor care au furat”, a spus președintele, ducând astfel ipocrizia și tupeul declarațiilor sale la paroxism.

Este suficient să privim la lista lungă de hoți la drumul mare care au furat liniștiți sub regimul său ca să vedem că Traian Băsescu îi minte cu nerușinare pe români în față. Dacă nu îi protejează pe hoți, atunci cum se face că Sorin Blejnar, Elena Udrea, Adriean Videanu, Lucian Duță sau Radu Berceanu au putut să bage mâna până la cot în bugetul României, fără ca nimeni să se sesizeze și să îi ia la întrebări atâta timp? Chiar dacă Traian Băsescu se face că nu vede hoții din curtea proprie, românii nu sunt nici naivi și nici nu suferă de amnezie. Așa încât nu are nicio șansă să mai păcălească pe cineva.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ