Constituția stă în mâinile lui Crin Antonescu

| 13 ian, 2014

Este de văzut dacă Antonescu, ”părintele” noii Constituții, depune toate eforturile pentru ca proiectul de Lege fundamentală să fie aprobat.

Uniunea Social Liberală a decis luni că referendumul privind aprobarea noii Constituții să fie organizat odată cu alegerile europarlamentare, înspre finalul lunii mai. Dincolo de motivele logice din spatele acestei decizii, nimeni nu poate crede însă că lucrurile sunt rezolvate și o nouă Lege fundamentală este ca și aprobată. Nu doar că până la referendum mai este de așteptat avizul Comisiei de la Veneția (fără valoare juridică) și votul Parlamentului, dar este de văzut dacă Antonescu, ”părintele” noii Constituții, depune toate eforturile pentru ca proiectul de Lege fundamentală să fie aprobat.

”Constituția Antonescu” nu va putea fi aprobată prin validarea referendumului, dacă președintele PNL va continua să ignore tema așa cum a făcut după ce CCR a decis că reducerea pragului la 30% nu se poate aplica decât peste un an. Crin Antonescu este primul dator să explice oamenilor care sunt mizele noii Constituții, dar și modificările concrete pe care aceasta le aduce.

Dacă liderul liberalilor nu înțelege că acesta este ”copilul” său, atunci ne vom afla în fața unei noi dovezi că Antonescu este lipsit de viziune politică pe termen mediu și lung și, cel mai important, nu este capabil să își asocieze numele și eforturile cu mari proiecte, rămânând doar la statutul de ”orator”, dar nu de om politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ