Ponta îi întinde o mână lui Antonescu

| 13 ian, 2014

Crin Antonescu cerea asigurări pentru susținerea sa la președinție, în timp ce tot Victor Ponta era cel care vorbea despre unitatea alianței.

Victor Ponta a anunțat luni că liderul liberal Crin Antonescu este candidatul USL la alegerile prezidențiale. Mai mult, se ia serios în calcul modificarea protocolului USL, astfel încât numele lui Crin Antonescu să apară explicit ca fiind cel al candidatului Uniunii la scrutinul menit să desemneze succesorul lui Traian Băsescu. Probabil mulți oameni consideră o astfel de modificare drept o exagerare – ar fi de altfel o premieră – dar acceptarea ei de către PSD arată dorința lui Ponta de a fi constructiv și de a face tot ce depinde de el pentru a menține unitatea USL.

A fost de altfel oarecum ilar faptul că duminică seară, după întâlnirea informală de la vârful USL, Antonescu cerea asigurări pentru susținerea sa la președinție, în timp ce tot Victor Ponta era cel care vorbea despre unitatea alianței. Din păcate, una dintre greșelile pe care Antonescu le-a făcut în ultima perioadă a fost aceea de a confunda USL cu un vehicul menit să îi aducă lui scaunul de președinte, iar dacă acest lucru nu este cert, atunci și Uniunea își pierde sensul. Prin declarațiile de luni, președintele liberalilor a dat, după mult timp, impresia că a înțeles totuși că mizele sunt mult mai mari.

Faptul că Ponta este constructiv după tot ce a făcut Antonescu în ultimele luni îl lasă pe liderul PNL cu mari datorii față de partenerii săi. Dacă și după deciziile de luni președintele liberalilor continuă să joace la două capete, atunci soarta sa politică este oarecum decisă. După cum a arătat-o și ”concursul petițiilor” către SUA, marea majoritate a românilor vor un candidat la prezidențiale care să dea lovitura finală regimului Băsescu, nu unul care să îi permită supraviețuirea, fie și din umbră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ