Ponta: Noua Constituţie nu va mai permite abuzurile preşedintelui Băsescu

| 13 ian, 2014

Noua Constituţie nu va mai permite abuzurile preşedintelui Băsescu, care a beneficiat de sprijinul unor persoane de la Curtea Constituţională (CC) şi de o "mică complicitate" din partea preşedintelui Augustin Zegrean, în tergiversarea legii privind pragul de 30% la referendum, afirmă premierul Ponta.

"Şi în noua formă, Constituţia dă foarte multe puteri preşedintelui, pentru că este ales direct de către oameni şi e normal acest lucru. Ceea ce nu mai lasă Constituţia este ca de aceste puteri să se abuzeze, aşa cum a abuzat Traian Băsescu. Eu nu am văzut nicăieri în Constituţia României, cea actuală, că preşedintele are voie să îşi pună şoferul sau portarul prim-ministru, dar domnul Băsescu aşa ne-a zis şi, sigur, a avut şi nişte oameni pe la Curtea Constituţională care aşa au zis", a spus Ponta la România TV.

El a arătat că Parlamentul a votat, în luna mai, o lege conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a practicilor europene ca referendumul să fie valid cu 30% din prezenţă, dar preşedintele Traian Băsescu, "cu o mică complicitate din partea domnului Zegrean (preşedintele Curţii Constituţionale-n.r.)", a tras de timp deoarece contestaţia sa a fost primită pentru a doua oară, după ce iniţial a fost respinsă de Curte, fără însă să fie pusă pe ordinea de zi şi, ulterior, fără să fie publicată rapid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ