Ponta: PSD aşteaptă de la mine garanţii pentru postul de premier la câştigarea alegerilor

| 13 ian, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că membrii partidului aşteaptă din partea sa, ca lider, garanţii constituţionale că partidul care câştigă alegerile nu va mai fi împiedicat de către preşedinte să obţină postul de prim-ministru, aşa cum s-a întâmplat în 2004 şi 2008.

"Ceea ce oamenii din PSD vor este să guvernăm bine şi garanţii că, dacă noi câştigăm alegerile, nu se mai întâmplă ca în 2004 şi 2008, când le-am câştigat şi le-am câştigat degeaba - vorbesc de garanţii constituţionale aici - că se punea problema când s-a mai întâmplat să câştigi alegerile şi să nu ai prim-ministru. Păi noi, PSD-ul, am păţit-o, chiar de două ori, în 2004 şi 2008. Deci, asta aşteaptă PSD-ul de la mine, ca lider, după ce atâţia ani am stat în opoziţie sau am fost obligaţi la compromisuri care nu ne-au ajutat, nici pe noi, nici electoratul nostru", a spus Ponta la România TV.

El a arătat că, în noua formă, Constituţia conferă foarte multe puteri preşedintelui, deoarece este ales direct de către oameni, dar nu mai permite abuzuri de genul celor practicate de preşedintele Traian Băsescu, adăugând că el nu a văzut nicăieri în Constituţie că preşedintele are voie să îşi pună şoferul sau portarul în postul de prim-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ