PNL, o nouă răzgândire și o nouă opoziție față de guvernul Ponta?

| 19 ian, 2014

Anunțul senatorului PNL Sorin Ilieșiu, conform căruia liberalii nu mai susţin acciza la carburanţi nu face decât să-i ofere apă la moară lui Traian Băsescu. Nu este foarte clar dacă aceasta este o decizie oficială a PNL și mai ales de ce liberalii susțin punctual de vedere al șefului statului.

Va fi nevoie de clarificări din partea ministrului de Finanțe, care este liberal, dar mai ales din partea lui Crin Antonescu, care acum o lună era un susținător ferm al acestei accize.

La începutul lunii decembrie 2013, întrebat dacă a analizat posibilitatea de a se renunţa la acciza suplimentară pe carburanţi, Antonescu a răspuns: „Niciodată, nu se mişcă o literă”.

Mai mult, președintele PNL argumenta în favoarea acestei accize, afirmând că „accizele nu sunt impozite”.

„Accizele nu sunt impozite. Asta nu înseamnă fiscalitate. Se generează o creștere de preț la benzină și motorină, dar nu e fiscalitate. Sunt o împovărare a coșului zilnic, dar există 2 lucruri de spus: nu e vorba de o măriri de taxe, pe de altă parte, această mărire va avea și o consecință în sensul dezvoltării, vorbind de drumuri naționale și autostrăzi”, sublinia Antonescu în decembrie 2013.

De remarcat este și faptul că anunțul privind noua poziționare a PNL pe tema accizei la carburanți vine din partea unui membru al comisiei de Cultura din Senat, în condițiile în care PNL deține ministerele de Finanțe și Economie.

Premierul Victor Ponta consideră că acciza la carburanţi va trebui majorată din luna aprilie, deoarece amânarea acestei creşteri va afecta negativ bugetul, iar Guvernul va fi obligat să renunţe la alte măsuri fiscale, precum scăderea contribuţiei de asigurări sociale.

„Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva, la reducerea CAS (...) Cred că e o soluţie care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi”, declara recent Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 2014
cantautor
Iliesiu nu raspunde la comenzi?
ia puneti-va cu Pop-ul pe el..(sau cu mopul?)
sa stie de teama Obedient SRL
mama lui de deviationist....
Scuze dle Iliesiu..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ