UPDATE. Victor Ponta: Acciza la motorină, amânată cu trei luni

| 09 dec, 2013

Acciza de 7 eurocenţi la combustibil se va introduce doar pentru benzină de la 1 ianuarie, iar pentru motorină se va amâna cu trei luni, pentru găsirea unor soluții alternative, este propunerea trimisă la Bruxelles de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a plecat la Bruxelles unde discută cu reprezentanţii Comisiei Europene posibilitatea ca acciza de 7 eurocenţi să fie aplicată doar pentru benzină, urmând ca accizarea motorinei să aibă loc peste trei luni.

„Liviu Voinea a plecat astăzi la Bruxelles cu o misiune din partea mea, a aceea de a avea un acord final al Comisiei Europene pentru ca acciza de 7 cenţi să o aplicăm doar la benzină. Benzina, în România este, ca preţ, cea mai ieftină din toată Uniunea Europeană şi oricum nu afectează creşterea cu 7 cenţi economia în ansamblu. iar la motorină să amânăm cu trei luni pentru moment introducerea accizei în aşa fel încât efectul asupra preţurilor bunurilor de consum să nu fie imediat, iar în aceste trei luni urmând să găsim soluţii dacă putem în continuare doar pentru motorină să avem un regim fiscal special”, a declarat luni premierul Victor Ponta, la sediul BNR.

Victor Ponta a apreciat că, prin amânarea aplicării accizei la motorină, preţurile bunurilor de consum nu ar trebui să crească.

„Evident, nu va fi niciun fel de creştere pentru produsele care se transportă, că nu transportă nimeni cu maşini pe benzină. (..) Este necesar ca mâine să aibă succes domnul Voinea în a folosi o metodă de calcul pe care de altfel a discutat-o informal cu reprezentanţii Comisiei şi ai FMI şi în cursul weekend-ului, şi astăzi”, a mai spus Victor Ponta.

Potrivit economica.net, consumul de combustibil în România este structurat astfel: trei sferturi îl reprezintă vânzările de motorină și un sfert vânzările de benzină.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ