Românii sunt sătui până peste cap de jocurile lui Traian Băsescu

| 10 dec, 2013

Românii sunt sătui până peste cap de jocurile lui Traian Băsescu şi doresc stabilitate politică. Însă acest lucru nu se va întâmpla, întrucât miza reală a varanului de la Cotroceni e să lovească în adversarii politici, chiar dacă ştie că va duce ţara în haos.

Au mai rămas 53 de săptămâni în care trebuie să-l mai suportăm pe Traian Băsescu la Cotroceni, însă cu fiecare săptămână care trece asistăm la un val tot mai mare de ură din partea Preşedintelui. În fiecare apariţie publică a lui, Băsescu seamănă ură şi învrăjbire. Însă românii s-au săturat de această politică a urii, care dăinuieşte în România de 10 ani şi vor stabilitate politică. Acum, Traian Băsescu încearcă o nouă lovitură asupra adversarilor politici prin blocarea bugetului pe 2014, motivând că acciza de 7 bani pe care doreşte să o indroducă Guvernul va produce un efect negativ asupra preţurilor.

Dacă în alte perioade ale mandatului său Băsescu primea un mare sprijin popular cu astfel de teme, un sondaj realizat de CSCI arată că 72% dintre cei intervievaţi sunt împotriva deciziei Preşedintelui de a trimite înapoi bugetul în Parlament şi de a bloca memorandumul cu FMI. De asemenea, trei sferturi dintre respondenţi sunt de părere că prin întârzierea adoptării bugetului creşterile de pensii şi salarii vor fi amânate. Doar 25% nu consideră că întârzierea bugetului îi va afecta. 57% dintre intervievaţi îi dau dreptate lui Victor Ponta, care susţine un buget cu creşteri de salarii şi pensii şi cu scăderea CAS. În schimb, acţiunea lui Băsescu beneficiază de sprijinului a numai 28% dintre cei intervievaţi. Mai mult, peste jumătate dintre români se arată mulţumiţi de activitatea premierului Victor Ponta în timp ce evaluarea activităţii lui Traian Băsescu este susţinută de aproximativ 30% dintre respondenţi.

Pe scurt, românii sunt sătui până peste cap de jocurile lui Traian Băsescu şi doresc stabilitate politică. Însă acest lucru nu se va întâmpla, întrucât miza reală a varanului de la Cotroceni e să lovească în adversarii politici, chiar dacă ştie că va duce ţara în haos. Prin acţiunile sale îşi bate joc de medici, de profesori, de pensionari. Băsescu ştie asta şi, foarte grav, pare satisfăcut de consecinţele acţiunilor sale. Preşedintele vrea să se răzbune pe români pentru lecţia primită în 2012, atunci când a fost demis de 7,4 milioane de români, iar partidul său de suflet a pierdut toate alegerile.

Cu siguranţă roata se va întoarce şi de la precedentul Adrian Năstase niciun politician nu mai poate fi sigur că va scăpa de justiţie. Traian Băsescu are o căruţă de probleme nerezolvate la care va trebui să răspundă: dispariţia flotei României; casa din Mihăileanu; afacerile cu regele asfaltului Costel Casuneanu, din timpul mandatului de primar al Capitalei; scandalul terenului din Nana.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 2013
cantautor
Antonescu cere vot deschis la Legea amnistierii; în caz contrar, PNL părăseşte sala

de Andi Manciu - Mediafax

Ştire
Foto (1)
Comentarii (0)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, marţi, că liberalii sunt categoric împotriva Legii amnistierii, pentru care cer vot deschis în Camera Deputaţilor, iar dacă solicitarea nu le va fi acceptată vor părăsi sala.
10 dec, 2013
cantautor
ce faceti cu coruptii....din puscarii...
ii amnistiati ?
Basescu mai are un an,fie ca vreti voi sau nu...
coruptii vostri au multi ani de puscarie,ii vreti de Sarbatori acasa?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ