Victor Ponta: Nu mai avem acord cu FMI şi CE. Acordul e, practic, suspendat

| 02 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că respingerea memorandumului cu FMI de către Traian Băsescu echivalează automat cu suspendarea acestui memorandum. De asemenea, ministrul Liviu Voinea a declarat ca acordul cu FMI nu mai este operaţional în această situaţie şi că fondurile de la FMI trebuie compensate din alte surse.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu va semna memorandumul cu FMI, din cauza creşterii accizei la carburanţi. Şeful statului a spus că nu va semna memorandumul cu FMI, din cauza creşterii accizei la carburanţi.

"Nu o aprob din cauza accizei, scade economia. Mai ales că motivul pentru care eu nu aprob memorandumul e legat chiar de relansarea economică. Nu aprob măsuri care ar frâna relansarea economică, cum este această acciză, care e trecută 7 cenţi în memorandum, dar la pompă va fi 12 cenţi, 53 de bani, din cauza inflaţiei, cursului de schimb şi TVA. Propaganda poate spune multe, nu depindem de banii de la FMI, poate fi renoegociat memorandumul", a spus şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ