Ponta: Băsescu este lipsit de discernământ şi cu iresponsabilitate

| 02 dec, 2013

Premierul Victor Ponta consideră că preşedintele Traian Băsescu este lipsit de discernământ şi afirmă că gestul acestuia de a nu aproba memorandumul cu FMI este o dovadă foarte clară de iresponsabilitate, şeful statului dorind să se răzbune împotriva Guvernului şi a românilor care nu l-au votat.

Victor Ponta a precizat,  la România tv,  că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a început discuţii informare cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene (CE), dar că Guvernul încearcă la acest moment să nu inflameze lucrurile.

"Trebuie să vedem în perioada următoare ce măsuri avem să contracarăm şi să diminuăm pagubele pentru cetăţeanul de rând. O să încercăm să găsim soluţii să trecem de aceste blocaje. Chiar mâine, în Parlament, vom analiza situaţia", a spus Ponta.

El a arătat că, în acest moment, relaţia României cu instituţiile financiare internaţionale este suspendată, iar lipsa de credibilitate astfel rezultată poate genera creşteri de dobânzi la împrumuturi şi ale ratingurilor de ţară, la care se adaugă şi imposibilitatea creşterii gradului de cofinanţare a proiectelor europene din partea UE, fără să fie însă "efecte imediate foarte grave".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza creşterii accizei la carburanţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ