Ponta, după vizita la Cotroceni: Poziţia lui Băsescu în privinţa bugetului e inflexibilă. Vrea să ne şicaneze

| 03 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a comunicat Guvernului că va respinge Legea proiectului de buget şi va sesiza Curtea Constituţională, iar rugămintea Guvernului a fost ca procedura să fie derulată într-un termen rezonabil, dar preşedintele nu a spus "nici da, nici nu", a declarat premierul Victor Ponta după întâlnirea de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de inflexibilă, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

"Era absolut necesar sa facem acest demers ca să-l convingem pe preşedinte că, dincolo de opinia sa, avem o decizie politică. Acum Parlamentul urmează să voteze. Aşa spune şi Constituţia. Totuşi, după aceasta, şeful statului va da proiectul de buget înapoi. Poziţia preşedintelui e inflexibilă. L-am rugat ca până la 1 ianuarie să avem bugetul", a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că Băsescu i-a declarat că va retrimite legea bugetului la Parlament, că o va contesta la Curtea Constituţională.

"Președintele Băsescu va respinge legea, va sesiza CC, rugămintea mea a fost să le facă într-un termen rezonabil, să avem bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici că da, nici că nu", a spus premierul, pe holul Parlamentului.

Premierul a arătat totodată că Băsescu a reconfirmat că nu va semna memorandumul FMI.

Potrivit acestuia, "președintele vrea să șicaneze foarte mult".

Premierul Ponta a relatat că l-a întrebat pe președinte dacă o acciză poate fi atacată la CCR, iar Traian Băsescu i-a răspuns: "Nu, găsim altceva".

La întâlnirea de la Cotroceni dintre şeful statului şi premierul Victor Ponta au mai participat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, viceprim-ministrul Guvernului României, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, și  ministrul delegat pentru Buget, domnul Liviu Voinea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ