Traian Băsescu aruncă România în aer!

| 03 dec, 2013

De data aceasta, Băsescu a mers prea departe, iar pentru tipul acesta de comportament iresponsabil toți românii vor avea de suferit. Demagogia de care dă dovadă președintele în momentul în care se poziționează ca luptător pentru români în condițiile în care el a redus la tăcere  cetățenii acestei țări atunci când le-a tăiat pensiile, salariile, a majorat TVA, devine din ce în ce mai greu de suportat.

E începutul sfârșitului pentru Traian Băsescu, iar președintele încearcă cu disperare să mai înfunde puțin țara în ultimele luni de mandat. Băsescu a anunțat că nu va semna memorandumul trimis de către guvern cu privire la negocierile ce au avut loc cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, iar asta din cauza accizei de 7 eurocenți la carburanți. Președintele este dispus să arunce România în aer cu o asemenea decizie fără precedent din cauza unei ambiții prostești care nu-i permite să recunoască că modelul impus de actualul guvern este unul potrivit în contextul actual din România.

Acordul încheiat între instituțiile financiare internaționale și guvernul Romaniei nu este un împrumut, iar asta pentru că modelul propus de actuala conducere nu se bazează pe împrumuturi pentru a acoperi cheluielile la bugetul de stat, așa cum Traian Băsescu și PDL au știut să administreze problemele țării. Dimpotrivă, pe lângă faptul că nu mai este cazul de împrumuturi externe, de anul viitor vor exista mai multe majorări salariale pentru anumite categorii socio-profesionale.

De data aceasta, Băsescu a mers prea departe, iar pentru tipul acesta de comportament iresponsabil toți românii vor avea de suferit. Demagogia de care dă dovadă președintele în momentul în care se poziționează ca luptător pentru români în condițiile în care el a redus la tăcere  cetățenii acestei țări atunci când le-a tăiat pensiile, salariile, a majorat TVA, devine din ce în ce mai greu de suportat. Din nefericire, în acest caz particular nu mai este vorba doar despre o dispută între Administrația Prezidențială și Guvern, ci implică și instituțiile financiare internaționale, lucru care se va refleta tot asupra românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 2013
DDDDD
Ziar ieftini
Domnule, daca maresti pretul la benzina cu 50 bani peste noapte, crezi ca nu se va simti in economie?

Ce-i cu textele astea ieftine, tu nu gandesti ca toate preturile vor creste si ca tot pensionarii si saracii vor avea de suferit?

7 centi, de fapt 10 centi pentru ca ii suportam chiar noi, consumatorii finali.

Comportament iresponsabil? Fa un sondaj sa vezi cati romani sunt de acord cu cresterea pretului la benzina. NICI UNUL.

Politica trebuie sa fie si pentru romani nu numai pentru politicieni care pun taxe si biruri tot mai grele pe romani.
03 dec, 2013
cantautor
Mi-a placut textul din Gandul(Sultanoiu) si-l dau mai departe:
“Remarcaţi că pesediştii sunt, astăzi, extrem de îngrijoraţi de faptul că ţara o să ardă, ca Roma lui Nero, în lipsa acordului cu FMI.
Dar n-aţi uitat, desigur, ce declara actualul premier, Victor Ponta, în 2010, când susţinea că acordul României cu FMI este o “sinucidere naţională”: "Admir poziţia unor ţări care au zis . Boala crizei mondiale este ca gripa aviară, se învârte peste tot în lume. Dacă alte ţări au trecut mai uşor, România îşi accentuează boala; umblăm în pielea goală. (…) Când vom veni la putere, vom suspenda acest acord!".
Şi nici ce le spunea miniştrilor săi în vara acestui an, la încheierea acordului cu pricina: “Mă bucur că s-a încheiat cu bine şi o să vă autorizăm în mod oficial să facem cererea pentru un nou acord, în aceleaşi condiţii; adică, nu luăm bani, nu ne trebuie bani, avem posibilitatea să ne împrumutăm pe pieţele private, pentru nişte scopuri şi nişte obiective pe care le veţi negocia…".
Şi n-a mai luat nimeni foc...
În schimb, Ponta, Sârbu şi ai lor, care merg doar cu maşinile statului şi “ştiu” că “preţul barilului de petrol scade şi nu are influenţă”, vor să ne dea nouă şi economiei naţionale foc la valiză; ca lampagiii”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ