Crin, lasă-l pe Băsescu din brațe!

| 03 dec, 2013

De ceva timp Crin Antonescu nu mai are pic de originalitate. Din păcate, comportamentul său imitativ nu are darul de-a face un Antonescu mai bun, ci unul mai rău, căci modelul președintelui PNL nu este altul decât Traian Băsescu.

De ce spun asta? Nu aș vrea să reiau argumentele legate de atacul pe Roșia Montana sau cu privire la procurori. Să ne uităm și la lucruri mai recente. Adică, la noua serie de boicoturi pe față la adresa partenerilor de guvernare.

Comisia de anchetă pe cazul Nana nu îi este pe plac președintelui PNL, deși o cere mai toată lumea și, în primul rând, bunul simț. Cui nu îi convine apariția acestei comisii? – lui Băsescu și alor săi.

1 Decembrie, la Arcul de Triumf – ce face Antonescu? Păi nu dă mâna nici măcar cu Victor Ponta, partenerul său din USL, aidoma lui Băsescu. A fost nevoie ca tot Victor Ponta să dreagă momentul jenant ducându-se el să îi salute pe președintele României și pe cel al Senatului.

Acum, tot ca Băsescu, a ajuns și Antonescu mare ”unionist” deși cunoaște foarte bine faptul că pozițiile legate de Republica Moldova nu ajută deloc acest stat, ci îi complică și relațiile cu Uniunea Europeană și cele cu Federația Rusă. Dar dă bine să spunem că vrem unire, fără a gândi strategic pentru viitor, ci doar tactic, pentru interese electorale pe termen scurt.

În fine, cele mai rușinoase gesturi ale președintelui PNL, aș putea spune că sunt absența de la prezentarea bugetului în Parlament, de la angajarea răspunderii Guvernului pe legea descentralizării și, marți, de la prezentarea strategiei privind autostrăzile. Este ca și cum Antonescu s-ar dezice de unele dintre cele mai importante proiecte ale acestei guvernări, din care și PNL face parte. Este un semnal prost, de dezinteres și de sfidare.

Sfatul meu către președintele PNL: Crin, lasă-l din brațe pe Băsescu, că nu îți face bine! Poate președintele PNL este în căutări, poate își definește o strategie, dar drumul pe care merge în ultima perioadă e unul cu final previzibil dacă nu face ceva să schimbe direcția. Românii au avut deja 9 de ani Băsescu și se vor face 10. Chiar crede cineva că își mai doresc măcar 5?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 2013
cantautor
dar cine esti tu sa dai sfaturi?
ce expertiza ai?
ce-ai realizat in viata?
ce pregatire in consultanta ai?
de ce vorbesti in numele romanilor?
referitor la ultima afirmatie:da,mai suntem unii care ne dorim..
care-i problema existentiala a dumitale?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ