Alianța secretă: PNL și PDL, umăr la umăr în teritoriu!

| 05 dec, 2013

Cireașa pe tortul cu frișcă a blatului PDL-PNL va fi chiar anunțarea susținerii la prezidențiale a lui Crin Antonescu, anunț pe care-l va face chiar Traian Băsescu, cu o condiționare importantă: doar dacă rupe USL!

Indiferent câtă fanfară bagă la centru Crin Antonescu în așa zisa lui opoziție împotriva lui Traian Băsescu, din teritoriu lucrurile se văd altfel, e aproape ca la cinematograf, acolo unde nevăzând scrisul, cei din fundul sălii adaptează povestea de pe ecran din zbor și în funcție de necesitățile proprii. La București Crin se plimbă la braț cu Victor, dar din teritoriu se vede deja cum se pupă cu Traian Băsescu.

Degeaba cere Antonescu demisia președintelui la București, cu maximă afectare, dacă realitatea de pe la filialele din țară arată că, de fapt, lucrurile nu stau deloc așa, ba dimpotrivă. Surse din rândul conservatorilor spun cu supărare extremă că ruptura n-a decis-o Crin, de la centru, că liderul liberalilor doar s-a adaptat prudent situației concrete din teritoriu, acolo unde blatul liberalilor cu cei din PDL este copt și rumenit de o bună bucată de vreme și nu mai așteaptă decât consfințirea, frișca și cireașa de la centru. Ca să evităm interpretările, v-o spunem pe șleau și nici nu ne supărăm dacă veți povesti încă de acum prietenilor, sunteți în fond primii s-o aflați, de la obiectiv.info: cireașa pe tortul cu frișcă a blatului PDL-PNL va fi chiar anunțarea susținerii la prezidențiale a lui Crin Antonescu, anunț pe care-l va face chiar Băsescu, cu o condiționare importantă: doar dacă rupe USL! Cu alte cuvinte, se reface mica antantă de altă dată, pe baza cumetriilor din teritoriu, acolo unde conservatorii semnalează de zor că liberalii fac eforturi majore să mențină oameni-cheie ai PDL în funcții cu cântec, pentru a-și asigura o bază solidă în negocierile imediat următoare ruperii de PSD.

N-am fi atât de convinși de semnalele conservatorilor, dacă nu s-ar potrivi suspect cu ce aflăm pe surse chiar din PDL, unde se vorbește deja că mulți primari au trădat și susțin pe față puterea liberală din zonă. Traian Băsescu se crede pesemne croitorașul cel viteaz și vrea să rezolve mai mulți adversari dintr-o lovitură. Pe de o parte lasă PSD fără aliatul tradițional, pe de altă parte face tot posibilul să pornească avalanșa ultimei și celei mai mari schisme din PDL, mai mult ca sigur sub coordonarea directă a Elenei Udrea. De PDL, sincer, nu ne pare rău, că prea s-a complăcut la bunul plac al lui Băsescu și a stat cu toți șerpii la sân. Cât despre PSD, estimăm că va urma o perioadă de maximă mobilizare pentru aceștia și, dacă strângerea rândurilor nu se dovedește suficientă, probabil vom fi martorii reluării discuțiilor cu UDMR, având de data asta avantajul unui Partid Conservator devenit între timp mult mai înțelegător în privința echipei maghiare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ