"Informal" pesediștii s-au cam săturat de Antonescu

| 03 dec, 2013

Problema de fond, deci, nu sunt discuțiile ”informale” din PSD pe tema unui candidat propriu, ci schimbul permanent de ”amabilități” nu atât de informale care are loc între PSD și Crin Antonescu. Social democrații, provocați încontinuu de liderul liberal, nu mai vor să înghită așa ușor candidatura cuiva care le aruncă insulte, pregătit parcă să întoarcă înțelegerea pe dos deși nici nu a ajuns încă în fotoliul prezidențial.

Învitat la RomâniaTV, premierul Victor Ponta a fost întrebat despre discuțiile purtate în cadrul PSD despre posibilitatea desemnării unui candidat propriu la prezidențiale. Ușor contrariat, premierul a admis că există și astfel de discuții informale, ca peste tot, din moment ce "...există libertate de exprimare garantată de Constituţie". În continuare, premierul și-a reiterat speranțele politice în sensul menținerii USL cel puțin până în 2016 și, în ceea ce-l privește a subliniat că dorește să-și respecte deciziile în ceea ce-l privește pe candidatul desemnat al USL, Crin Antonescu. În acest sens, Victor Ponta a subliniat că deciziile sunt altele decât discuţiile.

Ceea ce este principial și demn de toată admirația, privit din perspectiva consecvenței politice, nu apare nicidecum atât de simplu, considerat din perspectiva veritabilului conflict declanșat de Crin Antonescu cu tot partidul social-democrat, peste capul lui Ponta și în pofida angajamentelor acestuia.

Nu discuțiile informale din PSD sunt aici adevărata problemă, deși putem concluziona că, ”informal”, social-democrații s-au cam săturat de Antonescu.

Problema de fond, deci, nu sunt discuțiile ”informale” din PSD pe tema unui candidat propriu, ci schimbul permanent de ”amabilități” nu atât de informale care are loc între PSD și Crin Antonescu. Social democrații, provocați încontinuu de liderul liberal, nu mai vor să înghită așa ușor candidatura cuiva care le aruncă insulte, pregătit parcă să întoarcă înțelegerea pe dos deși nici nu a ajuns încă în fotoliul prezidențial. Dacă de acum PSD este văzut ca un ”partid sovietic”, care trebuie ”să aibă grijă” și să fie ”recunoscător” pentru victoria asigurată de liberali, ce va fi după ce Antonescu va ajunge președinte, se întreabă îngrijorați social-democrații.

Încă nu a fost ridicat barajul constituțional împotriva unor viitoare abuzuri autocratice din partea celui care va ajunge la Cotroceni. În aceste condiții, social-democrații se tem că relațiile reci și ostilitatea actuală, pe care o afișează Crin Antonescu față de PSD, nu vor înceta să se agraveze, cu liderul liberal ajuns în funcția supremă. Informal, nimeni din PSD nu mai vrea repetarea greșelilor care i-au permis lui Traian Băsescu să-și lărgească prerogativele și, mai întâi, să discrediteze, pe urmă să înfrunte fățiș Parlamentul.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 2013
cantautor
deci Parlamentul nu trebuie infruntat fatis?
dar cum altfel,pe ascuns?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ