PNL sapă în continuare la unitatea USL. Cazul Botoșani

| 09 dec, 2013

Chiar dacă de bine de rău USL funcționează la centru, soliditatea Uniunii este pusă sub semnul întrebării prin județele mai îndepărtate. Ultimul exemplu în acest sens îl avem de la Botoșani, acolo unde tensiunile dintre liberali și social-democrați au atins cote alarmante în ultima perioadă.

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare au intrat în linie dreaptă, iar liderul PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi, le-a propus colegilor liberali un pact de neagresiune, care să fie valabil până după bătălia pentru Parlamentul European, care va avea loc în mai 2014. Pactul prevedea „evitarea atacurilor publice şi de orice natură între partidele din USL pe toată perioada de la semnarea prezentului Pact şi până la scrutinul pentru Parlamentul European”, dar şi „interdicţia expresă a oricăror înţelegeri sau alianţe, publice sau secrete, cu PDL, atât la nivel administrativ, cât şi în timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European”.

Demersul liderului PSD Botoșani avea loc în contextul în care unitatea USL la Botoșani a fost puternic zdruncinată în ultima perioadă, PNL-ul condus de Florin Țurcanu fiind de fiecare dată sursa conflictelor, prin declarații și acțiuni provocatoare. În acest context, ideea semnării unui pact de neagresiune ar fi avut rolul de a calma spiritele, astfel încât competiția electorală pentru Parlamentul European să nu pună în pericol funcționalitatea Uniunii în problemele de interes local, acolo unde USL-ul și-a asumat angajamente comune în fața botoșănenilor. ”Voi propune un pact de neagresiune până la europarlamentare. PSD răspunde cu o mână întinsă și cu mesaj de pace, în beneficiul oamenilor care ne-u ales. Îi întind domnului Țurcanu o mână pentru colaborare, în campanie am mers cu domnia sa, i-am privit în ochi pe alegători pentru a scăpa de blestemul PDL. Nu am scăpat de dușmanul comun, Traian Băsescu. Eu vreau în continuare ca USL să meargă în continuare la Botoșani și să facă bine oamenilor care ne-au acordat votul de încredere de trei ori în 2012 în număr extrem de mare”, și-a argumentat demersul Andrei Dolineaschi.

Președintele PNL Botoșani Florin Țurcanu a respins însă mâna întinsă de social-democrați, afirmând că nu va semna pactul de neagresiune chipurile fiindcă “o hârtie” nu poate rezolva divergenţele dintre cele două partide. Ba mai mult, Țurcanu a afirmat că pactul propus de Andrei Dineaschi ar conține “multe aberaţii”, una dintre ele referindu-se la susținerea lui Cătălin Ivan și a Renatei Weber pentru PE, liderul PNL Botoșani manifestându-și deja opoziția față de europarlamentara liberală.

Florin Țurcanu aruncă astfel în aer USL Botoșani, dar se poziționează chiar împotriva propriului partid. Și toate acestea cu acceptul tacit al conducerii centrale a PNL, care nu a făcut, cel puțin din punct de vedere public, nici cel mai mic gest pentru a încerca să aplaneze conflictul apărut la Botoșani. Or, acest dezinteres în a menține viabilitatea locală a USL ar putea să îl coste pe Crin Antonescu atunci când va încerca să solicite electoratului, care a avut încredere în proiectul comun propus de Uniune, să îl voteze în funcția de șef al statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ