10 probleme generate de Crin Antonescu in relatia cu PSD

| 16 dec, 2013

Mai jos, o selectie de 10 probleme generate de Crin Antonescu in relatia cu PSD, in ultimele luni.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a amenintat astazi cu ruperea USL, pe fondul scandalului aparut in ultimele zile in cadrul Uniunii. Antonescu  a sugerat cumva ca amenintarile la adresa unitatii USL ar veni din partea PSD. Evident, liderul liberalilor se face ca uita ce a facut in ultimele luni, dar si in ultimele zile. Am mai scris aici despre subiect, dar cred ca noul context ne ofera oportunitatea de a face un nou sumar asupra comportamentului recent al presedintelui PNL fata de partenerii sai. Mai jos, o selectie de 10 probleme generate de Antonescu in relatia cu PSD, in ultimele luni.

 

  1. A incercat mult timp sa blocheze infiintarea comisiei speciale privind afacerea Nana, fie explicit, fie prin ironii. Luni, 16 decembrie, a boicotat activitatea comisiei, retragand membrii PNL de la prima sedinta!
  2. A negat ca si-ar fi dat acordul pentru discutarea Legii amnistiei, desi toti ceilalti care au participat la intalnirile de la Parlament sau USL spun altceva. Nu doar ca a negat acordul politic, dar si-a folosit ulterior partidul pentru a bloca dezbaterea legii si a lovi in PSD.
  3. A mintit cand a spus ca n-a fost informat in legatura cu modificarile la Codul Penal, desi a semnat rapoartele cu respectivele modificari si le-a sustinut intr-o conferinta de presa marti, saptamana trecuta! Ulterior, a pasat responsabilitatea adoptarii modificarilor la Codul Penal celor din PSD, desi PNL are membri in Comisia juridica a Camerei.
  4. A boicotat sedinta Camerei Deputatilor saptamana trecuta, blocand votul la Legea Minelor, pe care o sustinuse si in USL. Blocajul la Legea Minelor a ajutat opozitia si a pus piedici actualei puteri.
  5. I-a dat dreptate lui Basescu, sustinand si el ca PSD nu poate castiga alegerile prezidentiale cu un candidat propriu. Mai mult, Antonescu a argumentat, gresit, cu experienta istorica. Gresit, pentru ca PSD a pierdut alegeri si cand candidatul sau a fost sustinut de PNL (2009) sau a castigat alegerile cand nu a avut aliati notabili (2000).
  6. Atacul la Victor Ponta pe tema proiectului Rosia Montana, cand a cerut premierului retragerea proiectului de lege din Parlament, desi initial isi daduse acordul in cadrul USL. Adica, exact ceea ce a solicitat si presedintele, cu argumente similare celor folosite ulterior de presedintele PNL.
  7. In problema cainilor vagabonzi, desi era o lege in Parlament, Antonescu i-a dat dreptate lui Basescu solicitand si el Guvernului emiterea unei Ordonante de Urgenta care sa dea mana libera primarilor sa gestioneze aceasta problema. Din nou, o problema in care Antonescu a iesit public dupa presedintele Basescu, cu argumentele acestuia.
  8. Crin Antonescu a avut mesaje ostile inclusiv cu privire la prestatia lui Sorin Oprescu ca primar general. Adica, a partenerului sustinut de USL.
  9. Antonescu ii dadea dreptate lui Basescu, cu un atac de o duritate fara precedent la adresa lui Ponta, in problema numirilor de la DNA, atunci cand s-a decis scoaterea lui Papici de pe o functie pe care o ocupase interimar in mod repetat, nemaivand dreptul legal de a face asta cu mandat plin. Niciun moment Antonescu nu a pus problema respectarii legii, ci a acuzat, la fel ca Basescu, presupusa imixtiune in Justitie a premierului.
  10. L-a protejat pe Sorin Rosca Stanescu atunci cand l-a acuzat cu informatii false pe Victor Ponta, dar l-a exclus imediat din partid cand l-a atacat pe Basescu. Rosca Stanescu adusese acuze repetate la adresa premierului, in sensul in care acesta ar fi fost santajat de Basescu sau ar fi avut anumite legaturi cu serviciile.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2013
DOR DE CEAUSESCU
COLOANA VERTEBRALA
Fata de limacsii din psd, Crin Antonescu este o adevarata coloana vertebrala
17 dec, 2013
cantautor
10 probleme sunt putine..
asteptam sa se faca mult mai multe...
succes USL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ