Protestul din capitală căpuşat de oamenii lui Băsescu

| 17 dec, 2013

Regizorul conflictelor şi a urii Traian Băsescu a încercat să căpuşeze protestul de aseară şi să-l direcţioneze împotriva Guvernului Ponta, mişcare reuşită în mare parte. Actorii Preşedintelui s-au infiltrat printre cei care au protestat paşnic săptămâni la rând şi au încercat să-şi impună mesajul: „Ponta, demisia”.

Mai mult, aceştia au încercat să provoace şi incidente pentru a-i face pe jandarmi să intervină în forţă şi să arăte românilor cât de rău este Guvernul.

Traian Băsescu are foarte multe bube în cap, iar de curând cel puţin două au explodat: Casa din Mihăileanu şi afacerea Nana. Şeful statului a recunoscut practic că şi-a dat singur casa din Mihăileanu şi că numele Băsescu a contat în afacerea Nana (în 2013, singurul credit de peste 700.000 de euro oferit de CEC a fost către Ioana Băsescu). Pentru a acoperi aceste posibile ilegalităţi, Băsescu a stimulat săptămâna trecută, prin ieşiri zilnice, dezvoltarea subiectului super-imunităţii parlamentarilor, totul culminând cu protestul de duminică căpuşat de susţinătorii acestuia.

Dovezi ale implicării lui Băsescu în protestul de duminică nu au încetat să apară. Dacă în mediul online, pe reţeaua de socializare Facebook, consilierul prezidenţial, Daniel Funeriu instiga la proteste pe grupul „uniţisalvăm”, în teren susţinătorii lui Băsescu au înăbuşit orice slogan împotriva Preşedintelui şi au promovat mesaje împotriva Guvernului. Cotidianul menţiona într-un articol intitulat „Protest cu îmbrânceli în Capitală. Cum s-a încercat confiscarea manifestării de către oamenii lui Băsescu” că atunci când un grup de protestatari scandau „Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu" a fost huiduit de un alt grup, care a strigat la rândul său doar „Ponta, demisia".

Protestele, libertatea de exprimare sunt foarte importante într-o democraţie, însă atunci când acestea se transformă în violenţă şi ură nu mai sunt acceptabile. Tocmai acest lucru a încercat să facă ieri susţinătorii lui Băsescu: să însămânţeze ură şi să nască violenţă. De aceea este bine ca cei care vor mai ieşi să protesteaze paşnic să se delimiteze de astfel de comportamente anti-sociale şi să facă apel la calm. Este păcat că o mişcare protestatară „uniţisalvaţi” care a început atât de frumos să fie cotropită de interesele personale ale Varanului de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2013
cantautor
Este păcat că o mişcare protestatară „uniţisalvaţi” care a început atât de frumos să fie cotropită de interesele personale ale Varanului de la Cotroceni.
este de fapt o chestie raportata la cine te plateste...
tu ai vrea sa fie cotropita de interesele Varanului de la Romania TV sau de ale Varanului dela Guvern sau chiar ale Varanului original,nu?
ca in decembrie 2011...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ