Liderii grupurilor parlamentare ale PDL, Toader şi Rădulescu, au demisionat din funcţii

| 16 dec, 2013

Liderii grupurilor parlamentare ale PDL - Cristian Rădulescu (Senat) şi Mircea Toader (Camera Deputaţilor) - au demisionat luni din funcţii, un anunţ în acest sens fiind făcut de preşedintele PDL Vasile Blaga, după şedinţa Colegiului Director al partidului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că liderii grupurilor parlamentare ale PDL - Cristian Rădulescu (Senat) şi Mircea Toader (Camera Deputaţilor) - au demisionat luni din funcţii. Blaga a precizat că până la începutul anului viitor conducerea grupurilor va fi asigurată de către vicelideri, conform Mediafax.

Preşedintele PDL a spus că liderii de grup nu au votat pentru niciunul din articolele care modifică Codul Penal şi şi-au retras semnăturile de săptămâna trecută de pe proiectul privind Codul de conduită al parlamentarilor, dar şi-au dat demisia din funcţii pentru că au considerat că au adus "atingere" imaginii partidului.

"Liderii de grup nu au votat, indiferent câte încercări sunt în biserica templului şi în alte locuri pentru a încerca să inducă în eroare opinia publică, ei nu au votat pentru niciunul dintre articolele care modifică Codul Penal. Mai mult, şi-au retras semnăturile de joi, cu o săptămână înainte, de pe proiectul de lege care urmărea să promoveze un mod de comportare al parlamentarilor, dar, pentru că au considerat că totuşi au adus atingere imaginii partidului şi-au dat demisia din funcţia de lideri de grup şi atunci o să preia până la începutul anului viitor conducerea grupurilor unul dintre vicelideri", a explicat preşedintele PDL Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că Monica Macovei nu a luat nicio atitudine publică când liderii grupurilor PDL au semnat în Parlament, alături de PSD şi PNL, "pentru reducerea atribuţiilor ANI", adăugând: "Mi se pare cam mult pentru un loc eligibil".

În replică, Blaga declara că "înainte de a face procese de intenţie" şeful statului "ar trebui să se informeze".

Blaga spunea că liderii de grup ai PDL au fost în discuţia Biroului Permanent Naţional al partidului şi au primit reproşuri şi urmează să suporte sancţiuni pentru că îşi puseseră semnătura pe un proiect de lege al USL.

"Înainte de a face procese de intenţie, domnul preşedinte (Traian Băsescu - n.r.) ar trebui să se informeze, are de la cine se informa, nu mă îndoiesc de lucrul acesta şi să fi aflat despre discuţiile din ultimele Birouri Permanente Naţionale şi de reproşurile pe care le-am avut cu toţii la adresa celor doi lideri de grup şi de faptul că ei vor fi puşi în discuţia partidului", declara  Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ