Zgonea: Modificările la Codul penal vor intra din nou în dezbatere publică

| 16 dec, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că modificările la Codul penal vor fi puse în dezbatere publică chiar dacă au fost votate de Parlament şi contestate la Curtea Constituţională.

Modificările la Codul penal le vom trimite din nou, după ce vedem care este decizia CCR, le vom dezbate în spaţiul public. Ele au fost dezbătute şi înainte, iar CSM a fost consultat când am avut modificări organizatorice legate de sistem. L-am rugat pe domnul Ciucă (Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei juridice - n.r.) ca pentru aceste proiecte care au fost modificate, corect, legal şi transparent să iniţieze, chiar dacă există această contestare la CCR, să iniţieze dezbateri şi instituţiile respective să vină să-şi exprime punctul de vedere şi argumentele aici. Bogdan Ciucă mi-a promis că va face acest lucru şi eu cred că acest lucru este bun pentru democraţia românească ca să demontăm atacurile politice pe care domnul preşedinte Băsescu le-a făcut asupra Camerei Deputaţilor nefondat', a spus Zgonea, după şedinţa Biroului permanent.

El a adăugat că ministrul Justiţiei va fi prezent luni la comisia juridică. 'Vom discuta cum putem să facem ca legile care vin din Parlament să nu mai fie contestate în spaţiul public şi să avem un dialog înainte', aşa cum permite Constituţia, atunci când termenul de dezbatere este prevăzut în regulament, 'nu să ne certăm pe legi care sunt de trei ani la o comisie şi nimeni nu emite niciun punct de vedere', a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ