Crin, braț la braț cu Băsescu împotriva lui Ponta și a USL

| 16 dec, 2013

De câteva săptămâni, politica românească s-a întors pe dos, liniile atât de clar trasate de obicei între putere și opoziție devenind din ce în ce mai neclare.

Mai intâi, invitația de a se alătura dreptei pe care Traian Băsescu i-a făcut-o lui Crin Antonescu nu a primit încă acel răspuns negativ pe care votanții USL îl doreau, liderul liberal scăldând-o în fel și chip. Apoi,  a apărut situația dată de legile discutate marți de Parlament, în cazul cărora Antonescu s-a răzgândit deja de câteva ori, că doar vin alegerile prezidențiale și nu știi niciodată de unde mai poți face rost de niscaiva voturi.

În acest context, cei de la pesurse.ro au publicat sâmbătă o înregistrare făcută la ședința Biroului Politic Național al PNL, în care Antonescu le face colegilor din conducerea partidului o analiză a situației în care se află în prezent liberalii. Esența întregului discurs poate fi redusă la ideea că ca premierul ar avea idei stupide în ceea ce privește legea minelor, legea amnistiei și modificările aduse Codului Penal și, din acest motiv, PNL-ul trebuie să găsescă o manieră prin care să se disocieze de acestea.

Halucinante sunt însă opiniile liderului liberal despre ANI și DNA. “Noi am vorbit încă din campania electorală că trebuie să le luăm niște măsuri împotriva unor instituții gen ANI și DNA pentru a nu face numai și numai politica lui Basescu, dar de la coabitare încoace guvernul a luat numai măsuri prin care să le întărească. Acum se spune ca măcar dacă nu putem face dreptate până la capăt pentru toti ne-am zis ca măcar să ne socatem noi din chestia asta și evident ca a dat foarte prost,” le-a spus sâmbătă Crin Antonescu colegilor săi.

Cu alte cuvinte, mesajul lui Crin Antonescu este acela că, din moment ce liberalii nu au reușit, pe modelul lui Train Băsescu, să își subordoneze ANI și DNA, acum a venit timpul să se înfățișeze ca apărătorii acestora. De ce? Evident, nu de grija ANI sau a DNA, ci din interese politice și electorale, așa cum liderul liberal nu se sfiește să recunoască. Iar dacă făcând asta pot lovi și în PSD, care i-a împiedicat să iși aservească respectivele instituții așa cum își făcuseră planul liberalii, cu atât mai bine.

Ca politician, Crin Antonescu este mai mult imagine decât substanță, nefiind capabil să ducă un proiect politic până la capăt. Acum, pus în fața unei alegeri între USL și Traian Băsescu, el le dă colegilor din partid lecții despre cum trebuie să te fofilezi atunci când ești criticat din toate părțile. Ce propune în schimb Crin Antonescu? Desigur, o intensificare a atacurilor îndreptate nu împotriva inamicului cel mai important al partidului, ci împotriva celui mai valoros aliat pe care PNL-ul l-a avut până acum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 2013
cantautor
aliatul natural al PNL-ului nu este PSD...
despre valoare la PSD,ce sa mai vorbim...
zic doar un nume:Zgonea...
musteste de atata valoare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ