Crin Antonescu – anti Ponta și anti USL

| 16 dec, 2013

Crin Antonescu a dat o lovitură dură la fundația USL prin atacurile sale recente la adresa lui Victor Ponta și a PSD. În cadrul ultimei ședințe a Biroului Politic Național al PNL, liderul liberal a demonstrat din nou că interesul său de a-și face imagine în vederea candidaturii la alegerile prezidențiale din 2014 este mai presus de stabilitatea politică a României și de unitatea alianței cu PSD și PC.

Crin Antonescu și-a arătat adevărata față în relația cu partenerii din USL. Pentru președintele PNL, Victor Ponta, un om care i-a fost mereu aproape și a declarat de nenumărate ori că se consideră un prieten apropiat, a devenit un simplu sac de box în ședințele interne de partid. La fel s-a întâmplat și cu partenerii de guvernare din Partidul Conservator.

Din perspectiva lui Antonescu, a da dovadă de solidaritate este una dintre cele mai mari greșeli pe care le-ar putea face PNL. Acesta crede că este mult mai util să numești propunerile din interiorul USL “nebunii”, “idei stupide” și să judeci toate deciziile care ar putea fi benefice pentru România în funcție de “costul lor electoral”. Teama președintelui Senatului de a nu ajunge “șef al statului” în 2014 a devenit o puternică motivație pentru fuga de responsabilitate și pentru fuga din USL.

Obsesia lui Crin de a câștiga a alegerile prezidențiale a devenit o boală scăpată de sub control. Disperarea de a culege voturi a ajuns la un asemenea nivel încât, după ce ani de zile l-a acuzat pe Traian Băsescu de cele mai abjecte lucruri, după ce l-a înjurat în cele mai “creative” moduri, astăzi președintele PNL este deschis ideii de a ajunge la o înțelegere cu Băsescu pentru a obține voturile electoratului fidel acestuia. Este extraordinar cât de mult se poate schimba un om, cât de repede se poate transforma din cel mai bun prieten în cel mai periculos combatant.

Din păcate, mergând pe acest val al trădării, Antonescu a ajuns să fie inamicul numărul 1 al guvernării USL și principala vulnerabilitate pe care Uniunea o are. După fractura produsă între PNL și PC, datorită deciziei lui Crin de a distruge Alianța de Centru Dreapta (ACD) și de a arunca cu noroi în partenerii politici, iată că astăzi asistăm la o nouă lovitură dură venită din direcția liberalilor pentru proiectul votat de români în decembrie 2012.

Ar putea exista mai multe explicații pentru comportamentul scăpat de sub control al lui Crin Antonescu. Presa a întors pe toate părțile posibilitatea ca liderul liberal să fi ajuns la o înțelegere cu Traian Băsescu, în vederea obținerii de sprijin electoral pentru alegerile prezidențiale. Totodată, este evidentă o fugă de responsabilitate și un instinct exagerat de autoconservare din partea lui Antonescu în privința oricărui subiect care necesită o voce unitară în interiorul USL.

Practic acesta a decis de unul singur că Uniunea Social Liberală nu mai este un proiect la care vrea să pună umărul. De fiecare dată când în presă apar unele subiecte controversate despre deciziile parlamentarilor USL sau activitatea Guvernului, Crin Antonescu dă dovadă de maximă ipocrizie pozând în șeful Opoziției alături de Traian Băsescu.

Electoratul USL trebuie să-și pună o întrebare simplă – devenind unul dintre cei mai mari critici ai alianței, făcând opoziție împotriva Guvernului și făcând schimb de complimente cu actualul președinte, oare nu a devenit Crin Antonescu o copie a lui Traian Băsescu?

Vorbim practic despre aceeași sete de putere, despre același stil agresiv și destructiv de a face politică, despre aceeași dorință de a avea controlul asupra justiției – să ne amintim de câte ori a criticat Antonescu deciziile instituțiilor de anchetă, spunând că politicieni din PNL, care au mari probleme de credibilitate, sunt simple victime.

Ne putem aștepta în viitor să apară în presă și afirmații ale lui Antonescu în care să-și declare admirația pentru Elena Udrea, pentru Vasile Blaga, sau chiar să iasă la suprafață discuții dintre președintele PNL și Traian Băsescu, în care cei doi să discute despre cea mai avantajoasă metodă de a rupe USL împreună.

Este clar că Antonescu, fără să mai țină cont nici de respectul formal care ar trebui afișat față de niște aliați de cursă lungă, care i-au fost aproape timp de aproape trei ani, își are privirea țintită doar pe propriile obiective. Pentru el și, din păcate, pentru liberalii pe care-i conduce pe drumul eșecului, politica, guvernarea, reprezentativitatea parlamentară au devenit doar niște mecanisme utile în cursa pentru scaunul de la Cotroceni.

Spiritul machiavelic și dedublarea au fost în sfârșit descoperite românilor. Cu timpul, toată lumea a început să vadă dincolo de discursurile bombastice, de toată demagogia, de zâmbetele înșelătoare ale veșnicului candidat la prezidențiale. Crin Antonescu a devenit, din păcate, un personaj foarte ușor de descris: este un om în care nu se poate avea încredere!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 2013
cantautor
dar cine a afirmat ca poti avea incredere?
si in fond,pe cine intereseaza chestiunea aceasta?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ