Secretul din USL: Ponta nu l-a lasat pe Antonescu să îngenuncheze Justiția

| 16 dec, 2013

Chiar dacă acum liberalii încearcă să se pretindă mari apărători ai justiției și instituțiilor sale fundamentale, aceștia și-ar fi dorit să le îngenuncheze.

De marțea trecută, liderul PNL Crin Antonescu a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a demonstra opiniei publice că în chestiunea proiectului de lege privind amnistierea și a modificărilor aduse Codului Penal, liberalii ”nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”.

Iată spre exemplu ce declara Crin Antonescu vineri, după ședința Biroului Politic Național al partidului: ”Parlamentarii PNL nu vor vota Legea amnistiei şi cer scoaterea ei de pe ordinea de zi. În legătură cu modificările la Codul Penal, despre care probabil că vom discuta după ce se întorc de la Curtea Constituţională sau după ce sunt trimise în reexaminare, vom vota împotriva acestor modificări, toate, în bloc, pentru a nu exista discuţii. În acelaşi timp, solicităm Guvernului şi Ministerului Justiţiei să pregătească, în deplină transparenţă, în consultare cu toţi cei care sunt calificaţi pentru asta, un proiect de modificare care să rezolve acele probleme care există într-adevăr în actualul Cod penal şi care sunt rezolvări destinate să îmbunătăţească structura şi calitatea acestui Cod”.

Dacă ar fi să ne luăm după poziționările publice a lui Crin Antonescu, PNL este un fel de ”campion” al ANI și al DNA și un apărător fervent al statului de drept, care, chipurile, ar fi fost atacate fără știrea liberalilor. Numai că, în spatele ușilor închise, același lider al PNL declară cu totul altceva.

”Noi am vorbit încă din campania electorală că trebuie să le luăm niște măsuri împotriva unor instituții gen ANI și DNA pentru nu face numai si numai politica lui Basescu, dar de la coabitare încoace guvernul a luat numai măsuri prin care să le întărească”, observă cu năduf Crin Antonescu.

Altfel spus, nu PNL, ci Victor Ponta a protejat ANI și DNA de intervenții politice. Chiar dacă acum liberalii încearcă să se pretindă mari apărători ai justiției și instituțiilor sale fundamentale, aceștia și-ar fi dorit să le îngenuncheze și doar intervenția constantă a guvernului le-a salvat și le-a permis să își desfășoare activitatea de o manieră independentă.

Mai mult, liderul PNL explică și motivațiile pentru care PNL se poziționează împotriva legii amnistierii și a modificărilor la Codul penal. ”Acum se spune că măcar dacă nu putem face dreptate până la capat pentru toți ne-am zis că măcar să ne scatem noi din chestia asta și evident că a dat foarte prost”, comentează Crin Antonescu.

Așadar, nu este vorba în niciun caz de apărarea ANI, a DNA sau a statului de drept. Ceea ce îl preocupă pe liderul liberal este cum ”să se scoată” și să pună la adăpost PNL. Vorbim deci despre o lașitate și un politicianism duse la extrem, în dauna partenerilor de alianță, pe care liberalii îi lasă din nou în offside, din considerente pur imagologice și electorale. Ceea ce nu a luat însă în calcul Crin Antonescu este că ”minciuna are picioare scurte”, iar duplicitatea PNL și modul lipsit de scrupule în care aruncă în aer coerența și unitatea USL s-ar putea să îl coste infinit mai mult din punct de vedere electoral, decât dacă ar fi ales să fie solidar și corect cu partenerii de alianță.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 dec, 2013
cantautor
cred ca din fuga ai gresit titlul...
n-a salvat niciunul justitia...
au fugit amandoi de raspundere...
pacat ca unul a mai necesitat si cheltuieli de deplasare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ