Liberalii continuă să saboteze USL. Astăzi, în Bucureşti

| 29 noi, 2013

Nu trece săptămână fără ca PNL să genereze tensiuni şi nemulţumiri în interiorul USL. După ce Crin Antonescu a dat tonul retoricii de opoziţie din interiorul puterii, partidul l-a urmat şi tot mai mulţi membri liberali nu ezită să pună beţe în roatele bunei guvernări.

Dacă în prima parte a săptămânii Crin Antonescu anunţa că va susţine amendamentele depuse de Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian pe buget, într-o tentativă de a pune la încercare răbdarea şi aşa greu încercată a premierului Victor Ponta, mai nou PNL se pare că şi-a început sabotajul şi în administraţia locală. O confirmă primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a explicat, pentru EVZ, cum consilierii liberali îi sabotează proiectele edilitare asumate în faţa locuitorilor.

“Nu pot să nu fac ceea ce nu am promis pentru că USL nu votează proiecte care prevăd bunăstarea sectorului”, a explicat edilul de sector. Potrivit surselor EVZ, nemulțumirea edilului este legată de faptul că în campania electorală, atât locală cât și cea parlamentară, a girat pentru aleșii USL, iar aceștia nu mai vor acum să voteze proiectele privind unele investiții din sector. "Cine vrea să vină cu mine, să vină! Cine nu, nu! Începând de azi, nu mai pot garanta în numele întregului USL şi denunţ protocolul cu Uniunea Social Liberală la nivelul Sectorului 4. Aştept ca liderii politici care formează Consiliul Local Sector 4 (PSD, PC, PNL, PP-DD şi PDL) să vină la discuţii săptămâna viitoare, pentru a forma împreună o majoritate în interesul cetăţenilor Sectorului 4”, a susţinut Piedone.

Gestul primarului de la Sectorul 4, care în cele din urmă este unul extrem, arată cât de mult s-au deteriorat relaţiile în USL în acest sector, mai ales că este primul anunţ de acest fel de la constituirea USL. Ieşirea primarului Piedone este însă legitimă şi justificată, dacă luăm în considerare faptul că jocul neloial practicat de consilierii liberali îl împiedică pe primar să îşi respecte promisiunile din campanie. Fără o majoritate stabilă a USL în Consiliul Local, care să voteze în solidar proiectele pentru dezvoltarea Sectorului 4, este evident că soluţia denunţării alianţei era varianta de lucru cea mai plauzibilă.

În tot acest context surprinde însă tăcerea lui Crin Antonescu. Din moment ce tensiunile existente în Consiliul local al Sectorului 4 l-au determinat pe primarul Piedone să recurgă la un astfel de gest, vorbim cel mai probabil de un conflict mocnit pe care preşedintele PNL îl cunoştea. Şi totuşi, în loc să mizeze pe cartea aplănării tensiunilor, Crin Antonescu a lăsat situaţia să se acutizeze, rezultând primul protocol USL denunţat în administraţia locală.

Dacă nu a acţionat proactiv pentru a preveni escaladarea tensiunilor din Conisliul Local Sector 4, Crin Antonescu are cel puţin obligaţia de a oferi explicaţii după anunţul primarului. Fiindcă dacă va lăsa situţia să treneze, iar PNL va sabota USL din interior şi în continuare după modelul patentat de liderul partidului, atunci liberalii vor fi singurii responsabili de eventuala accentuare a disensiunilor în interiorul coaliţiei de guvernare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ