Funeriu a demonstrat că studiile nu-l ajută la nimic

| 02 dec, 2013

Mesajul lansat de Daniel Funeriu se înscrie în aceeași linie de mesaje transmise până acum de președinte, care dorește să-l atragă pe Crin Antonescu într-o cursă cu promisiunile negocierilor privind voturile electoratului fidel.

Fostul ministru al Educației din Guvernul Boc, Daniel Funeriu, a ieșit zilele aceastea la rampă cu scopul de a intoxica spațiul public românesc cu propagandă cotrocenistă, poate-poate mai crește vizibilitatea partidului lui Traian Băsescu, Mișcarea Populară.

Într-un registru demn de activiștii politici din vremurile comuniste, fostul ministru, care a susținut tăierea veniturilor profesorilor cu aproape 60% în vremea Cabinetului PDL, a decis să atace actualul Guvern în mod nelegitim, pentru a acoperi evenimentele pozitive pregătite cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie.

Funeriu a anunțat că va deveni membru al Partidului Mișcarea Populară, renunțând la orice apropiere față de actualul PDL și de Vasile Blaga, dar subliniind în același timp că intenționează să-l voteze pe actualul președinte al PNL, Crin Antonescu, dacă acesta va ajunge în turul al doilea la alegerile prezidențiale.

Mesajul lansat de consilierul lui Băsescu se înscrie în aceeași linie de mesaje transmise până acum de președinte, care dorește să-l atragă pe Antonescu într-o cursă cu promisiunile negocierilor privind voturile electoratului fidel. Această strategie are ca scop manipularea liberalilor în a rupe Uniunea Social Liberală, intenție care se află pe agenda lui Traian Băsescu încă de la formarea alianței care a câștigat 70% la alegerile parlamentare.

Se pare că intenția de a divide și de a distruge este principalul factor motivant printre fidelii Mișcării Populare. Acest lucru este cu atât mai evident cu cât, în contextul vizitei istorice a premierului chinez Li Keqiang în România, Daniel Funeriu și ceilalți „oameni ai președintelui” au demonstrat că nu pot depăși stările de ură politică în favoarea interesului național.

Funeriu a declarat, în ciuda tuturor semnalelor pozitive și a proiectelor concrete care s-au discutat cu oficialii și oamenii de afaceri sosiți din China, că „povestea cu contractele şi miliardele este o miniciună”. O astfel de atitudine nu numai că dăunează imaginii externe a României și bunelor relații care se construiesc cu mare dificultate cu marile economii mondiale, dar dovedește că nu există nicio limită pe care aliații lui Traian Băsescu nu ar trece-o, doar pentru a avea șansa să căpușeze din nou bugetul de stat.

Să ne amintim că Daniel Funeriu a fost acuzat în primăvară de fals intelectual datorită faptului că, în perioada în care era ministru al Educației, a făcut o afacere extrem de dubioasă pentru licențe ale produselor Microsoft utilizate în unitățile de învățământ, din care au rezultat pierderi de 5,4 milioane de euro pentru statul român.

La fel ca atunci, lipsa de responsabilitate este o trăsătură de caracter definitorie pentru Daniel Funeriu, făcându-l soldățelul perfect pentru Traian Băsescu. Ne putem doar întreba dacă Funeriu a pierdut măcar o oră de somn în perioada în care profesorii trebuiau să caute soluții pentru a trăi decent și pentru a-și achita creditele, chiriile, întreținerea datorită deciziei de a li se înjumătăți veniturile.

Dacă Daniel Funeriu este un oponent atât de înverșunat al investițiilor străine în România și al creșterii nivelului de trai pentru români, este de înțeles și faptul că fostul ministru al Educației nu a comentat în niciun fel, cu siguranță nu în unul pozitiv, creșterile salariale pe care Guvernul actual le oferă profesorilor debutanți.

Cred că toți românii au o curiozitate – cum mai are Daniel Funeriu tupeul de a se lăuda cu mandatul său în fruntea învățământului românesc, acum când trebuie plătite drepturile câștigate în instanță de profesori, drepturi care au fost grav încălcate de Guvernul din care a făcut parte? România a avut destul de suferit de pe urma unor personaje cu spirit șerpilian, care au împins țara într-o gaură din care cu greu încercăm astăzi să ieșim cu ajutorul europenilor, americanilor și chinezilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2013
kostas
imi este clar garda basista nu se preda usor
02 dec, 2013
Pintea
auzi braul
Ba catastrofa media.Cand te aventurezu sa comentezi neajunsurile creatte de un om,prof. cu reducerea salariilor,ar trebui sa ai niste notiuni
elementare de economie.De unde ai scoso cu reducerea de 60% a salariilor prof.Probabil ca te uiti numai la antena3.Sa te iei de mana cu Gadea et.co. sa va aruncati in Dunare facand in acest fel un bine
masmediei romanesti.
02 dec, 2013
cantautor
prezentarea autorului :
"Recent, mi s-a ivit șans să-mi exprim și eu opiniile și convingerile în acest mod și nu intenționez să renunț prea curând."
Practic ,autorul mananca litere si vorbeste despre studiile lui Funeriu..
02 dec, 2013
cantautor
semnalele ziaristilor Obedienti sunt clare....
situatia este grea,vine iarna...
ce subiect intereseaza cititorul?
subiectul Funeriu...
hai ca sunteti simpatici...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ