Biserica şi Armata, instituţiile care inspiră cea mai mare încredere românilor

| 17 dec, 2013

Biserica şi Armata rămân instituţiile în care populaţia are cea mai mare încredere, potrivit ultimului sondaj CSOP. De asemenea, Victor Ponta şi Mugur Isărescu sunt în continuare personalităţile care se bucură de cea mai multă încredere în rândul românilor.

În topul instituţiilor în care au încredere românii rămân Biserica (64%) şi Armata (50%), urmate de primăriile locale (40%).

Personalităţile care le inspiră românilor cea mai multă încredere sunt premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ambii cu câte 25%. Aceştia sunt urmaţi, tot la egalitate, de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ambii cu câte 20%.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este la egalitate cu şeful statului, Traian Băsescu, cu câte 16%, după ce la precedentul sondaj dat publicităţii liderul de la Cotroceni îl devansase pe cel care râvneşte la cea mai înaltă funcţie în stat din 2014.

La capitolul partide politice preferate, 19% au răspuns că susţin PSD, în timp ce PNL şi PDL sunt la egalitate în preferinţele românilor participanţi la studiul CSOP, cu câte 8 procente.

În opinia populaţiei, problemele care ar trebui să fie prioritare pentru cei care conduc ţara sunt locurile de muncă insuficiente (32%), nivelul scăzut de trai (10%), corupţia şi criza economică (câte 9%).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.023 de persoane şi are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ