Și sondajul CSOP reconfirmă ascensiunea lui Victor Ponta

| 18 dec, 2013

Sondajul CSOP reconfirmă ascensiunea lui Victor Ponta, după ce un sondaj realizat de CSCI cu putin timp în urmă și publicat pe obiectiv.info îl poziționa pe premier în topul încrederii în rândul românilor.

Potrivit unui sondaj realizat de CSOP, premierul Victor Ponta se poziționează ca lider în topul încrederii românilor cu drept de vot din România în rândul personalităților politice. Nimic nou, putem zice, în condițiile în care premierul a ocupat poziții fruntașe în acest clasament pe tot parcursul anului, dar noutatea o reprezintă faptul că Ponta este pe aceeași poziție cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale - 25% încredere.

Sondajul CSOP reconfirmă ascensiunea lui Victor Ponta, după ce un sondaj realizat de CSCI cu putin timp în urmă și publicat pe obiectiv.info îl poziționa pe premier în topul încrederii în rândul românilor. Datele cercetării sunt cu atât mai prețioase cu cât CSOP este o afacere de casă a PDL, iar sondajul a fost realizat la comanda aceluiași partid. Acest lucru denotă că, oricât ar fi de înverșunată opoziția, adevărul transpare din indicatorii analizați – românii au încredere în Victor Ponta.

Premierul ocupă prima poziție în topul încrederii, poziție pe care o împarte cu guvernatorul BNR, devenit un etalon în acest sens pe parcursul timpului, un simbol al stabilității și continuității. Se impune totuși a fi făcută o departajare între cele două personalități politice. Astfel, Mugur Isărescu nu este o opțiune electorală pentru români, spre deosebire de Victor Ponta, iar acestă diferență este sesizabilă atunci când analizăm intenția de vot.

Nu la fel de bine se poziționează liderul liberal Crin Antonescu, care ocupă aceeași poziție în clasament cu Traian Băsescu, amândoi bucurându-se de 16% încredere, conform sondajului CSOP. Se pare că scandalul și circul pe scena politicii sunt taxate de români la nivelul încrederii și pe bună dreptate. Cu toate acestea, miza pentru Antonescu este mai mare decât pentru Băsescu, având în vedere că se visează la Cotroceni anul viitor, ceea ce înseamnă că are mai multe de pierdut de pe urma acestei poziționări. Pe de altă parte, având în vedere ultimele ieșiri ale lui Crin Antonescu, care nu au făcut decât să-i erodeze și mai mult capitalul de imagine, capitol la care oricum nu excela, Victor Ponta rămâne în continuare locomotiva USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 dec, 2013
cantautor
"locomotiva usl "are cred legatura cu Gruia Stoica?
ce "adanc" scrii...
esti tare...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ