Cine vrea ruperea USL şi de ce?

| 18 dec, 2013

Încă de la formarea USL, Traian Băsescu a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a rupe această formaţiune politică, însă tot ce a reuşit să facă a fost să întărească Uniunea. Acum, Crin Antonescu ar putea să-i îndeplinească visul lui Băsescu: ruperea USL.

Şeful statului, care se credea invincibil, a primit o lovitură puternică atunci când, pe 5 februarie 2011, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin au semnat protocolul prin care s-a înfiinţat USL. Încă de la începutul formării, Traian Băsescu a încercat distrugerea Uniunii. Mai întâi a susţinut că Uniunea nu va prinde alegerile locale din 2012, iar testul de încercare a fost în primăvara lui 2012 prin numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier. Prin această mişcare, Băsescu spera că partidele din USL nu se vor înţelege la guvernare şi vor destrăma formaţiunea. Din contră, venirea la guvernare a USL s-a dovedit o mutare foarte bună, ce a culminat cu câştigarea, de o manieră categorică, a alegerilor locale şi parlamentare, punându-l pe Băsescu în postura de a-l numi pentru a doua oară premier pe Victor Ponta.

O altă strategie a lui Băsescu a fost să-l laude pe Victor Ponta pentru performanţele guvernamentale şi să-l atace pe Antonescu. Nici această strategia nu i-a reuşit ca urmare a faptului că cei doi lideri politici au avut înţelepciunea de a nu da curs şopârlelor venite de la Cotroceni. Cu toate că au mai fost multe tentative din partea lui Băsescu de a rupe Uniunea, aceasta s-a dovedit a fi impermeabilă. Disperarea lui Traian Băsescu de a rupe USL este dată de faptul că sistemul ticăloşit creat de acesta în cei 10 ani de mandat poate fi total anihilat, iar odată cu căderea şi a ultimei redute (controlul asupra justiţiei) va avea de răspuns pentru multe din bubele pe care le are. De exemplu, Preşedintele se tot chinuie să acopere subiectul cu terenurile de la Nana achiziţionate, cu un credit dubios dat de CEC, de către fica lui, Ioana Băsescu.

Şi se pare că visul Varanului de la Cotroceni are mari şanse de a se îndeplini datorită lui Antonescu. De ceva timp, şeful liberarilor joacă un joc periculos, pozitionându-se la guvernare când lucrurile merg bine şi în opoziţie când Guvernul are de luat decizii dificile. Această inconstanţă şi atacurile repetate la adresa premierului Ponta l-au făcut pe Antonescu să scadă drastic în sondaje, iar poziţia de candidat la alegerile prezidenţiale din aprtea USL pare nesigură. Văzându-se pus în această postură ingrată şi ameninţa de alegerile europarlamentare din 2014, unde sondajele dau PNL la un scor sub pretenţiile liberalilor, Antonescu vrea să-şi resusciteze imaginea şi prin ruperea USL speră că va coaliza forţele de drepta în a-l susţine şi astfel va deveni preşedintele României. Cred că nu ar mira pe nimeni dacă am afla că Antonescu conlucrează cu Băsescu. Oricum semnalele date de cei doi merg spre această direcţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ