Se face dreptate în sistemul de pensii

| 19 dec, 2013

Dincolo de veşnica gâlceava politică întreţinută artificial de opoziţie pentru a mai aduna câteva firimituri de capital electoral, opoziţia confundându-se cu Traian Băsescu şi Crin Antonescu - primii doi cotonogari ai acţiunilor Guvernului USL, în România se produc şi lucruri mai puţin cenuşii…dar care nu aduc audienţă.

Ştirea legată de posibila majorare a pensiilor destinată persoanele care au fost încadrate în grupa I de muncă este considerată anostă şi prin urmare exilată într-un colţ de pagină, deşi de pe urma unei astfel de decizii vor beneficia aproximativ 65.000 de români. Legea care reglementează cuantumul noilor venituri a fost adoptată deunăzi în plenul Camerei Deputaţilor, care este şi cameră decizională, iar cel mai probabil va intra în vigoare începând cu a doua jumătate a anului viitor.

Amendamentele aduse de Comisia parlamentară pentru muncă fixează ca fiecare an de muncă în condiţii speciale (este vorba în principal de foşti muncitori din minerit, siderurgie, căi ferate, industria chimică), să aducă o reducere cu şase luni a vârstei de pensionare. Ca atare, o persoană care a lucrat de exemplu zece ani în această grupă de muncă poate să se pensioneze la 60 de ani, cu cinci ani mai devreme decât stipulează astăzi legea. Actul normativ are misiunea să corecteze unele prevederi introduse de PDL în timpul cabinetului Boc care nu recunoșteau vechimea pentru gradul I de muncă. Decizia abuzivă şi arbitrară a democrat-liberalilor, luată să mai fardeze întrucâtva guvernarea catastrofală, a creat o discriminare evidentă între cei ieşiţi la pensie până la 31 decembrie 2010 şi cei pensionaţi ulterior.

Potrivit Guvernului de această nouă măsură vor beneficia încă din start, cum este şi firesc, un număr de 20.000 de români care se pensionează în 2014. Ultimul obstacol pe care îl mai are de depăşit Palatul Victoria îl reprezintă acordul final cu Fondului Monetar Internaţional şi Comisia Europeană care va veni însă numai după aprobarea bugetului; negocierea de fond s-a realizat, iar banii au fost prevăzuţi în exerciţiul financiar al lui 2014.

Din păcate, telenovela bugetului a încăput pe mâna preşedintelui ce pertractează o lege de care atârnă soarta a milioane de pensionari, dar şi angajaţi din sănătate și educație. Băsescu trage de timp mai ceva ca un fotbalist de divizia C care ştie că nu poate câştiga. După ultimele aventuri nocturne, printre care şi semnarea decretului care promulgă Legea referendumului, se conturează clar strategia sa pentru ultimele 11 luni petrecute la Cotroceni - boicot şi hărţuirea în permanență a Executivului, menţinerea unui stări de conflict condimentată pe alocuri cu ceva scandal.

Fără îndoială se face dreptate încet încet în sistemul de pensii şi slavă Domnului procesul este ireversibil, dar lucrurile se mişcă greoi în acest hăţiş legislativ lăsat “cadou” de Moş Gerilă Băsescu şi de spiriduşii din dotare - Boc, Udrea, Botiş şamd.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 dec, 2013
cantautor
constat ca data comentariului tau este 19.12.2013...
in acest caz,pot afirma fara tagada ca "esti plecata cu sorcova"...
vorbesti de pertractari cu bugetul..
ieri Basescu a anuntat ca l-a promulgat
vai de mama voastra de comentatori la kilogram,nici macar sa va sincronizati cu evenimentele nu sunteti capabili...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ