Iliescu: USL, o reuşită politică şi sper că Ponta şi Antonescu vor trece cu înţelepciune momentele tensionate

| 19 dec, 2013

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu consideră că Uniunea Social Liberală a reprezentat o 'reuşită politică', adăugând că ar fi păcat ca această uniune să nu se consolideze pe viitor.

Ion Iliescu a declarat miercuri, cu prilejul simpozionului omagial 'Revoluţia română din decembrie 1989 în contextul european', că speră ca liderii USL să găsească înţelepciunea necesară pentru a depăşi momentele tensionate din ultimele zile.

'Am văzut cu regret, dar eu sper să se depăşească acest moment tensionat, pentru că nu este folositor nimănui. USL a fost o reuşită politică şi e păcat să nu se folosească în continuare, să nu se consolideze chiar această cooperare a forţelor politice care şi-au asumat răspunderea guvernării. Sunt încrezător că până la urmă se va depăşi. Se poate, cu înţelepciune se poate', a spus Ion Iliescu.

Acesta a reamintit opoziţia pe care a întâmpinat-o ca preşedinte al României din partea politicianului Corneliu Coposu, la începutul anilor '90.

'Vă amintesc că am avut momente tensionate şi la începuturile noastre, după Revoluţie, şi eram doi adversari remarcabili - domnul Coposu şi cu mine. Era foarte aspru, dar am găsit calea dialogului. Nu s-a întâmplat ca vreodată să îl invit pe domnul Coposu la un dialog şi să nu vină. Nu s-a întâmplat ca să dorească să se întâlnească cu preşedintele ţării, funcţie pe care o aveam atunci, şi să nu aibă mereu uşa deschisă', a mai spus Iliescu.

Referitor la discuţiile apărute între cei doi co-preşedinţi ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, fostul preşedinte a susţinut că adversităţi pot apărea şi în cadrul aceleiaşi formaţiuni politice, dar 'înţelepciunea trebuie să treacă peste'.

'Altminteri, toţi avem orgolii şi nu ştim să le înfruntăm', a mai adăugat Iliescu.

Acesta a ţinut să precizeze că a apreciat modul în care cei doi lideri ai USL au colaborat 'o perioadă de timp'.

'Chiar remarcam această înţelepciune a unor oameni tineri din politică. Eu cred că vor găsi înţelegere. Interesele politice sunt dincolo de sentimente şi resentimente individuale', a mai spus Iliescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ