Iliescu, despre faptul că unii liberali ar vrea ieşirea de la guvernare: Treaba lor, nu mă bag

| 06 feb, 2014

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, joi, întrebat despre declaraţia lui Klaus Iohannis că unii liberali ar vrea ieşirea din USL, că "este treaba lor" şi că el consideră că "lucrurile vor merge" în coaliţie şi că "se găsesc întotdeauna soluţii când există bunăvoinţă şi înţelegere".

Întrebat în legătură cu afirmaţiile liderului PNL Klaus Iohannis că unii liberali ar dori ieşirea din coaliţie, Ion Iliescu a răspuns: "Treaba lor, nu mă bag".

El a adăugat, însă, că se abţine de la aprecieri, fiind vorba despre activitatea executivă.

"Nu mă bag pe activitatea executivă. Mă abţin să dau aprecieri", a spus Iliescu.

Fostul preşedinte a arătat că întotdeauna vor fi asemenea "dificultăţi" într-o coaliţie, dar că lucrurile vor merge.

"Coaliţia prezintă totdeauna nişte complicaţii, dificultăţi. Eu cred că, totuşi, lucrurile vor merge şi că coaliţia a funcţionat şi că Guvernul funcţionează în coaliţie", a apreciat el.

Iliescu a mai spus că întotdeauna se găsesc soluţii când există bunăvoinţă.

"Se găsesc întotdeauna soluţii când există bunăvoinţă şi înţelegere reciprocă", a arătat Ion Iliescu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă că în partid este "un număr mai mic" de membri care cred că ieşirea de la guvernare ar fi o variantă, principalul argument fiind acela că "PNL pierde profil în cadrul alianţei", dar există "un număr mare de membri care vor să continue USL".

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că tot mai mulţi colegi de partid susţin ieşirea PNL de la guvernare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Asta este: sunt un număr mare de membri care vor să continue USL şi să se rămână la guvernare şi este un număr mai mic care cred că ar fi o variantă ieşirea de la guvernare", a răspuns el.

Întrebat ce părere are, personal, despre acest lucru, Iohannis a afirmat că "sunt argumente şi de-o parte şi de alta".

"Sunt argumente şi de-o parte şi de alta. Argumentul principal pentru a rămâne este că USL a câştigat alegerile şi ar trebui să continue până-şi îndeplineşte mandatul. Argumentul de cealaltă parte este că PNL pierde profil în cadrul alianţei, vezi măsura scutirilor de rate", a spus Iohannis.

Întrebat dacă eventuala ieşire de la guvernare nu ar afecta candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, Iohannis a răspuns: "Părerile sunt foarte împărţite. Cred că ar trebui discutată de analişti profesionişti. N-aş răspunde la această întrebare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ