Iliescu: "Afacerea CEC" completează profilul moral al lui Băsescu

| 18 noi, 2013

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, că "afacerea CEC" completează profilul moral al actualului preşedinte, Traian Băsescu, el arătând că în mandatul său nu a sunat pe nimeni pentru menţinerea cuiva în funcţie şi că s-a pronunţat public împotriva unor asemenea "năravuri şi mentalităţi".

Iliescu a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că ieşirile publice ale preşedintelui Traian Băsescu la adresa premierului Victor Ponta sunt "nedemne" pentru funcţia pe care o deţine acesta.

"Pentru ţinuta unui şef de stat, a unui preşedinte, asemenea ieşiri sunt nepotrivite, ca să nu spun mai mult", a răspuns Iliescu.

Întrebat cum vede "afacerea CEC", în care este implicat preşedintele Traian Băsescu, Iliescu a precizat că aceasta completează "profilul moral" al lui Băsescu.

"Asta completează profilul moral al omului. Nu vreau să comentez mai mult", a spus Iliescu.

Întrebat dacă în timpul mandatelor sale de şef de stat a procedat vreodată similar, Iliescu a precizat: "Aţi auzit de aşa ceva pe vremea mea? Nu".

Întrebat dacă ar fi putut proceda similar, Iliescu a răspuns negativ.

"Nu. Pentru că nu-mi permitea ţinuta, nu-mi permitea postul, nu-mi permtea responsabilitatea în care eram. Combăteam asemenea chestiuni. M-am pronunţat public împotriva unor asemenea năravuri şi mentalităţi. Aşa că nu puteam să fac aşa ceva. Nu-mi permitea moralitatea mea. Dar iată că se întâmplă. Asta conturează profilul moral al omului în cauză", a mai spus Iliescu.

Ministrul Finanţelor,  Daniel Chiţoiu, a afirmat că a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, în urmă cu două-trei săptămâni, care l-a rugat ca Radu Gheţea să nu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) Bank, fără a motiva această intervenţie.

Declaraţia a fost făcută miercuri seară la Guvern, în contextul în care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ