Antonescu: Daniel Chiţoiu nu are mandat din partea PNL să-l schimbe pe Radu Gheţea

| 18 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liderii liberali nu i-au dat mandat ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, să-l schimbe din funcţie pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea.

"Domnul Chiţoiu nu are mandat special de la PNL să-l schimbe din funcţie pe domnul Gheţea pentru că PNL crede că activitatea unei instituţii bancare nu poate fi judecată în Biroul Permanent al unui partid", a declarat, luni, Crin Antonescu. Liderul liberal a subliniat că prestaţia unui şef de bancă nu poate fi evaluată pe criterii de natură politică, ci doar economice şi profesionale.

Guvernul caută soluţii pentru a-l înlocui de la conducerea CEC Bank pe Radu Graţian Gheţea, informează România TV.
Contractul de mandat al lui Gheţea a fost reînnoit în 2011 şi urmează să se încheie în 2015. Pentru Guvern problema majoră este că înlocuirea sa poate duce la acordarea unor plăţii compensatorii pentru cel demis, existând precedentul de la Eximbank atunci când plăţile compensatorii au ajuns la 2.000.000 €.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ