Ponta: Daniel Chiţoiu îl va verifica pe directorul CEC Bank, în cazul creditului lui Băsescu

| 18 noi, 2013

Victor Ponta a declarat la România TV că ministrul Daniel Chiţoiu va verifica modul în care CEC Bank a acordat creditul de 4,6 milioane de lei fiicei preşedintelui Traian Băsescu, în scopul achiziţionării a peste 290 de hectare de teren în judeţul Călăraşi.

"Cred că Traian Băsescu este într-unul dintre cele mai proaste momente ale vieţii sale politice. Povestea asta cu cele 300 de hectare cred că s-a transformat într-o mlaştină din care nu va mai ieşi. Sunt convins de chestia asta", a declarat Victor Ponta la România TV.

"Ce mai trage el din mlaştina aia de-acolo, din hectarele supraevaluate şi plătite din banii de la o bancă de stat, chiar nu mai are importanţă. Situaţia aceasta o văd ca pe un nou caz Mihăileanu, care însă de data asta e pe finalul mandatului lui Traian Băsescu şi datele s-au schimbat total, iar lucrurile sunt mai evidente. Atunci măcar şi-a dat singur o casă, ceea ce niciun bucureştean nu poate să obţină de la primărie, decât dacă e prima.

Acum, niciun român nu obţine credit pentru teren agricol, l-a obţinut domnul Băsescu, la dublul sumei pe care CEC-ul are voie să o dea persoanelor fizice şi cred că e mult mai rău decât atunci. Am vorbit cu ministrul Finanţelor, pentru că este singurul care are competenţa de a face schimbări în conducerea CEC şi îl susţin total să verifice foarte clar lucrurile şi să propună măsurile care se impun. Activitatea CEC, ca şi a EximBank, este evident în supravegherea Ministerului de Finanţe", a mai spus Ponta, notează RomâniaTV.net.

Cu aproximativ un an înainte de alegerile prezidenţiale, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a reafirmat susţinerea pentru Crin Antonescu la funcţia supremă în stat. Referitor la faptul că şi actualul preşedinte, Traian Băsescu, a afirmat că Antonescu este bun de susţinut în turul doi, Ponta a declarat la România TV: "Eu zic să-l sprijine încă din primul tur, că aşa îl sprijim şi noi, iar cu asta am rezolva problema".

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra terenul de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a convins-o pe fiica sa cea mare, Ioana, să cumpere un teren de 290 de hectare, pentru că vrea să fie fermier şi a adăugat că, din familie, doar aceasta era eligibilă pentru a primi un credit ipotecar.

Ioana Băsescu a făcut publice, vineri, documentele aferente achiziţionării celor 290 de hectare de teren în comuna Nana, ea transmiţând presei duplicate ale contractului de vânzare-cumpărare, contractului de ipotecă şi contractului de credit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ