Iliescu: Mi se pare exagerat că Adrian Năstase a devenit simbolul corupţiei în România

| 08 ian, 2014

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că modul în care a fost "executat" fostul premier Adrian Năstase în dosarul 'Zambaccian' este un 'coşmar', acesta devenind în mod exagerat un simbol al corupţiei din România.

"Sper să se încheie acest coşmar, care este şi nedrept pe de o parte. Altminteri, sigur, fiecare răspunde de faptele lui, dar e o chestiune care într-adevăr a devenit agasantă şi pentru omul în cauză şi pentru climatul general şi pentru încrederea în instituţii. E nedrept pentru Adrian Năstase, în sensul încercărilor la care este supus, nu întotdeauna meritat. Vorba aia, a fost o dată o încercare, eliberat, din nou reîncarcerat. A devenit simbolul corupţiei în România? Mi se pare că e cam exagerată treaba asta!', a declarat Ion Iliescu miercuri la RFI, conform Agerpres.

Ion Iliescu a adăugat că nu crede că există o legătură directă între factorii politici şi justiţie, însă consideră că 'a căzut la mijloc un om care are şi meritele lui în toată dezvoltarea societăţii româneşti'.

"Nu este, cred, o legătură, o conexiune directă între factorii politici şi justiţie, dar este schimbarea de judecată din partea oamenilor. Nu vreau să dau nici un fel de aprecieri de valoare din acest punct de vedere', a spus Iliescu.

Referitor la declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia dosarul 'Zambaccian' a fost unul politic, Ion Iliescu a declarat: 'Este aprecierea domnului Ponta şi are probabil argumentele lui. Altminteri, sigur, apare pentru orice privitor din afară agasantă această chestiune, modul în care a fost tratat şi executat ca să spunem aşa domnul Năstase'.

Preşedintele de onoare al PSD s-a referit şi la perioada în care Adrian Năstase a deţinut funcţia de prim ministru al României, afirmând despre acesta că a fost 'cel mai eficient' premier.

'Eu cred că a fost cel mai bun prim-ministru din toată această perioadă, cel mai eficient, cu o capacitate apreciată de organizare, de coordonare, de eficienţă a structurilor guvernamentale. Altminteri, sigur, fiecare are limitele lui. Vă amintiţi că şi eu am avut ieşiri critice la adresa Guvernului şi a funcţionării echipei guvernamentale, dar totuşi, a fost cea mai bună echipă guvernamentală şi el, cel mai eficient prim-ministru (...). De aceea, toate lucrurile trebuie judecate cu echilibru şi cu măsură', a mai spus Iliescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ