Adrian Năstase pe blog: Nu am avut un proces echitabil

| 14 ian, 2014

Adrian Năstase continuă să posteze pe blog din închisoare. În articolul de azi reclamă faptul că nu a avut parte de un proces echitabil pentru că judecători care l-au condamnat în dosarul Trofeul Calității s-au aflat și în completul de recurs în dosarul Zambaccian.

Din cei cinci judecători care au judecat recursul în dosarul Zambaccian, trei s-au aflat și în procesul Trofeul Calității, în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare.

„Completul de 5 judecători – penal, complet de recurs, trei judecători au fost cei care m-au condamnat la 2 ani închisoare, la fond, în dosarul Trofeul Calității. (...) Este vorba de: Ionuț Matei, ajuns între timp Vicepreședinte al ICCJ, Ioana Bogdan, fostul consilier personal al fostului Procuror Șef DNA – Daniel Marius Morar și Cristina Rotaru, fostă colegă la Facultatea de drept”, scrie Năstase pe blog.

El este de părere că, în aceste condiții, cei trei nu ar fi trebuit să aibă dreptul să-l judece și în alt dosar.

„Din moment ce a fost pusă o pată pe cineva, fie el om politic, de către un judecător, nu mai este normal, rațional și deontologic ca același judecător să-l judece, în alt dosar, și tot pentru “fapte de corupție”.”, precizează Năstase.

Aceste lucruri nu pot garanta imparțialitatea judecătorilor și asigurarea dreptului la un proces echitabil, lăsând de înțeles că poate fi o cale de atac la CEDO.

„Ce se pune în discuție în orice sistem de drept în această situație nu este antipatia sau simpatia judecătorului față de inculpat (sentimentele sunt și ele normale la un judecător care este în primul rând om) ci aparența de imparțialitate, imaginea, pentru oricare observator neutru, că judecătorul este imparțial căci esențial în derularea unui proces nu este credința de imparțialitate a celui ce judecă ci percepția în acest sens a celui judecat!

Iată că, din acest punct de vedere, nu au fost îndeplinite, în concepția mea, principiile procesului echitabil, așa cum sunt ele definite în art.6 CEDO”.

Aici materialul complet pe blogului fostului premier, condamnat și încarcerat între timp în dosarul Zambaccian la patru ani de închisoare pentru luare de mită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 2014
Danut Ministrel Inculturel
Da' termopanele...
Unde este chitanta facturii de la termopane. Este pe numele Nastase?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ