Adrian Năstase pe blog: tensiunile politice, subiect de dramă cu Jean Gabin

| 18 feb, 2014

Adrian Năstase face pe blogul său o trimitere la un film cu Jean Gabin, a cărui intrigă o compară cu tensiunile din USL și cu ieșirile președintelui Traian Băsescu.

Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, are o nouă postare pe blog, în care face trimitere la criza politică pe care o traversează USL.

Adrian Năstase compară tensiunile din USL cu dușmănia dintre personajele unei cărți ecranizate în filmul Pisica (1971), doi soți în vârstă (Jean Gabin și Simone Signoret), care își cheltuiesc toate energiile pe ură, deși e singurul sentiment care îi ține împreună.

„Emile, în vârstă de 73 de ani și soția lui, Marguerite, cu doar doi ani mai tânară decât el, stau în fața șemineului observându-și unul altuia mișcările în tăcere. Cu un gest rapid și neașteptat, Emile scoate din buzunarul halatului o bucată de hârtie pe care scrie ceva, după care îi înmânează soției biletul împăturit, fără să-i adreseze nici un cuvânt. În aceeași tăcere, femeia desface bilețelul și descoperă scris pe el doar atât: „Pisica!”. La rândul său, Marguerite îi înmânează soțului ei un bilet pe care scrie: „Papagalul!”.

Emile este convins că soția sa l-a otrăvit pe mult-iubitul motan Joseph, pe care îl gasește mort în pivniță. Principalul motiv pentru care o suspectează de uciderea animalului este acela că ea nu îndrăgise niciodată pisicile. Ba, mai mult, îl sfidase, aducând în casă un papagal pe care îl ocrotea cu o dragoste părintească. De acum, războiul este declarat. Cei doi soți sistează orice dialog, nu comunică decât prin bilețele și nu urmăresc decât să se atace unul pe altul. Fiecare dintre ei își dorește să scape de încorsetarea acestui al doilea mariaj, dar, în cele din urmă, își dă seama că, în ciuda ostilității dintre ei, mariajul este un rău necesar. Cei doi bătrâni sunt uniți de o ură pe care o rumegă zile în șir, într-o monotonie apăsătoare. Ei își trăiesc zilele rămase din viață cu scopul unic de a-și face rău unul altuia, însă nimic nu e mai dureros decât pierderea adversarului.”

Adrian Năstase conchide: „Mie mi se pare că romanul semănă foarte tare cu ce se întâmplă în viața noastră politică”, trimiterea către liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu, dar și către obiectul „urii” lor, Traian Băsescu, fiind destul de străvezie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ