Antonescu: Ponta nu a putut să explice fuga din Parlament a PSD la votul pentru conducerea SRTv

| 18 dec, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la votul din Parlament pentru conducerea televiziunii publice, dar acesta nu a putut să explice "fuga" din plen a grupurilor PSD.

"Situaţia de la televiziune a apărut în urma fugii, ieri, din Parlament, a grupurilor PSD, o situaţie generată de o decizie politică pe care nu am înţeles-o şi pe care nici premierul nu a putut s-o explice, spunând că nu a generat-o domnia sa, că, mă rog, a pierdut controlul, ca să spun aşa. Mi-am exprimat convingerea şi speranţa că e o situaţie temporară - că e reconfortant să ştii că aliatul tău are controlul asupra propriului partid - şi l-am îmbărbătat (...) în sensul acesta, şi am spus că e o situaţie care se poate repara printr-o convocare din nou a plenului celor două camere în ziua de vineri, de exemplu, unde să rezolvăm această chestiune a televiziunii", a afirmat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

El a arătat că PNL va face o altă propunere pentru conducerea televiziunii publice, dat fiind că Rareş Bogdan a declarat că nu mai este interesat de acest post.

Liderul PNL a mai spus că premierul a exprimat intenţia de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problema conducerii SRTv, dar liberalii nu sunt de acord cu această soluţie şi, în cazul în care se va ajunge la o astfel de variantă, miniştrii PNL se vor opune.

"Domnul Ponta a spus că doreşte să dea o ordonanţă de urgenţă, eu i-am spus că noi din principiu şi din programul de guvernare căutăm să limităm numărul ordonanţelor de urgenţă pentru că nu e normal să dai o ordonanţă de urgenţă pe o lege de importantă (...) pentru că ţi-a fugit un grup parlamentar. Încercăm să-l găsim, să-l aducem în Parlament, nu trebuie să dăm încă o ordonanţă de urgenţă şi pentru asta. (...) I-am spus că nu-l putem împiedica pe premier, ca şef al Guvernului, să adopte Guvernul ordonanţa de urgenţă, dar că miniştrii liberali nu sunt de acord şi nu o vor semna", a susţinut Antonescu.

Întrebat dacă s-a pus problema demisiei miniştrilor PNL, Antonescu a negat.

"Nu se joacă nimeni nici de-a demisia, nici de-a părăsirea Guvernului, nici de-a alte lucruri, sunt oameni serioşi, din ce în ce mai serioşi miniştrii liberali", a conchis liderul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ